ФФУ рассмотрел высказывания Луческу относительно травм Чигринского и Шуста

7 серпня у конференц-залі НТК ФФУ імені Віктора Баннікова відбулася прес-конференція за підсумками засідання Спортивно-медичного комітету ФФУ. Одним із головних питань для обговорення стало висловлювання головного тренера ФК „Шахтар” Донецьк Мірчі Луческу стосовно травмованих гравців Дмитра Чигринського та Богдана Шуста. Нагадаємо, що наставник „гірників” звинуватив тренерські штаби національної та молодіжної збірних команд України в тому, що згаданих вище футболістів змушували грати “на уколах” під час фінальних частин ЧС-2006 та молодіжного чемпіонату Європи.


Для участі у прес-конференції було запрошено лікарів національної та молодіжної збірних команд України Володимира Малюту та Ігоря Шморгуна, голову Спортивно-медичного комітету ФФУ В’ячеслава Попова, тренера національної команди Юрія Роменського, медичного директора ФК „Шахтар” Франческо Біоско, голова Технічного комітету ФФУ Костянтин Віхров. Нагадаємо, що Дмитру Чигринського та Богдану Шусту необхідний певний час для того, щоб відновитися після травм. Але, як сьогодні з’ясувалося, травма Чигринського була викликана перенавантаженням, а Шуст отримав перелом на одному з тренувань у Німеччині, коли після потужного удару з близької відстані Богдан намагався ліквідувати загрозу біля воріт, але невдало виставив руку.


За словами учасників прес-конференції, провини лікарів та тренерського штабу збірних у цьому немає – це звичні травми подібних футбольних форумів. Із цим погодився і лікар донецького клубу Франческо Біоско. „Ми не провидці і не могли передбачити такі ушкодження”, – сказав він.


В’ячеслав Попов:


«Сьогодні ми провели конструктивну зустріч, підсумком якої стало взаємопорозуміння між лікарями провідних вітчизняних футбольних клубів, національних збірних. Пріоритетним для нас став розгляд питання стосовно того, як не припустити в майбутньому травм такого характеру. Було піднято питання стосовно того, що на молодіжному чемпіонаті Європи гравці грали на уколах і використовували обезболюючі засоби. Зазначу, що препарати, що ми їх використовували відносяться до розряду стимулюючих. Лікували гравців дозволеними ліками.”.


Франческо Біоска:


„Якщо у гравця існують певні проблеми зі здоров’ям, то він, перш за все, повинен пам’ятати про те, що під час великих змагань ризик травматизму футболіста значно підвищується. Ми припускаємо, що наші гравці травмувалися саме під час тренувального процесу у збірних. І в майбутньому необхідно відпрацювати механізм для того, щоб запобігти подібних рецедивів. Частково я згоден із висловлюванням пана Луческу, адже гравців було травмовано в збірній. Однак, звинувачувати тренерський штаб обох команд я би не став, адже травми було зароблено в робочих моментах.


Костянтин Віхров:


„З точки зору психології футболістів ми повинні розуміти, що участь на чемпіонаті світу та Європи – величезне досягнення для них. Через це спортсмени маскували свої ушкодження”.


Ігор Шморгун:


“На мій погляд тренер „Шахтаря” зробив поспішну і емоційну заяву, адже перед цим необхідно було поговорити зі спеціалістами. У процесі підготовки до матчів Чигринський та Шуст мали больові відчуття. Але ми розмовляли з футболістами. Ми нікого не змушували грати, незважаючи на стан здоров’я”.


Володимир Малюта:


„Ми запропонували Чигринському зменшити навантаження, від чого він категорично відмовився. А те, що проводилася протизапальна терапія – нормальне явище. Зважаючи на те, що матчі проходили досить часто подібні процедури необхідні. А Чигринський відмовився від нашої пропозиції зменшити навантаження мотивуючи своїм величезним бажанням грати на європейському форумі. Підстав для того, щоб примусово його позбавити ігрової практики у нас не було. Особливо це стосується Богдана Шуста. Він прибув у розпорядження збірної з незначним дискомфортом в області ліктьового суглобу. Але це не завадило брати йому участь у тренуваннях. Шуст отримав перелом на одному з тренувань у Німеччині, коли після потужного удару з близької відстані Богдан намагався ліквідувати загрозу біля воріт, але невдало виставив руку. Чигринський приєднався до команди в Німеччині вже серйозно травмованим, через після кількох тренувань порадив Блохіну відправити гравця до Донецька.

Источник: Прес-служба ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: