ІНСТИТУТ ДУБЛЕРІВ ПОТРІБНИЙ

На вчорашньому засіданні виконавчого комітету Національної федерації футболу, що відбувся в прес-центрі столичного стадіону “Динамо” імені Валерія Лобановського, чимало уваги було приділено вихованню футбольної зміни. “Ключі до майбутнього футболу – молоді гравці” – справедливий і влучний вислів одного з доповідачів, Олега Орєхова, куратора дитячо-юнацького футболу, став лейтмотивом авторитетного зібрання.

Члени виконавчого комітету схвалили концептуальні напрями розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні, запропоновані відповідним профільним комітетом федерації. Наші читачі матимуть змогу взяти безпосередню участь у виробленні цієї важливої програми: за пропозицією Григорія Суркіса, спеціалізовані засоби масової інформації організують її масове обговорення. Зі своїм проектом організації всеукраїнських дитячо-юнацьких змагань з вуличного та дворового футболу на укорочених майданчиках виступив Молодіжний футбольний союз. А Клуб “Шкіряний м`яч” ознайомив присутніх з регламентом однойменних популярних змагань на 2004-2007 роки. Віце-президент ФФУ Анатолій Біденко повідав членам виконкому про вітчизняний технічний проект дитячого футбольного майданчика “Арена”. В обговоренні проблем виховання зміни, яке було доволі активним і цікавим, особливої ваги набула заява президента федерації про необхідність запровадження інституту дублюючих складів у вищій лізі вже з наступного сезону. Григорій Суркіс запевнив, що порушуватиме це питання на засіданні членів ради Професіональної футбольної ліги, що заплановане на 23 грудня. Судячи з реакції членів виконкому, пропозиція насправді доречна і вчасна. Принаймні вчора вона отримала одностайну підтримку.

Символічно, що саме тема розвитку дитячо-юнацького футболу стала пріоритетною на засіданні виконкому, на якому схвалили рішення про створення виконавчої дирекції ФФУ з підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року. Не виключено, що хтось з нинішніх дітлахів, долею котрих опікується федерація, візьме участь у континентальному турнірі через дев’ять років. Дай, Боже, щоб на рідній землі…

Докладніше про чергове засідання виконкому – в завтрашньому числі “Українського футболу”.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: