Чемпионат Украины. “Карпаты” – “Арсенал”. Хроника снегопада во Львове

Стадион Украина (Львов) (fckarpaty.lviv.ua)  
1-го грудня. Найімовірніше, саме цього зимового дня відбудеться перенесений через погодні умови поєдинок “Карпати” – “Арсенал”

   …Нещодавній матч Ліги чемпіонів між “Спартаком” та міланським “Інтером” розпочався з комедії. Автобус з московськими футболістами довго стояв у корку, запізнюючись на матч. Тоді було прийнято рішення – гравці та весь персонал на стадіон доберуться на метро… У Львові теж були проблеми з доїздом на стадіон “Україна”. Водії, які ще кілька днів тому спокійно їздили на “літніх” колесах, такої негоди не очікували. Справді, рідко коли сніг випадає в перших числах листопада. Тож доїхати до “України” по вулиці Зеленій стало надважким завданням.
   Окрім слизького підйому заважав пронизливий вітер та сніг, що летів просто в очі. Можна було собі лише уявити, як за такої негоди гратимуть футболісти! За кілька метрів нічого не видно. Людей на підступах до “України” практично немає. Біля входів стоять припорошені снігом стюарди та працівники безпеки…

Боротьба зі стихією

   На самому полі метушиться чимало людей – працівники клубу вперто борються проти негоди.
Стадион заносит снегом (fckarpaty.lviv.ua) Приблизно третина поля розчищено від снігу, решта газону – білого кольору. Незабаром зелений клаптик знову стає білим – розчистити газон просто нереально. Футболістам теж не солодко – вони розминаються у шапках та штанах. Сніг не припиняє падати.
   Чи буде матч? Трибуни засипані снігом, лише на 15 секторі стоять ті, хто підтримують “Карпати” у будь-яку погоду. Також чимало вболівальників зібралося у центральних секторах під навісом і, щоб не замерзнути, співають та підтримують улюблену команду. Судді зібралися та щось активно обговорюють. Незабаром вони зникли. Прожектори на стадіоні та лапатий сніг мимоволі здійснили ефект туману. Ловиш себе на думці, що навіть розрізнити футболістів на такому полі буде дуже важко.
   Запасні підбігли до лав. Так само швидко, несучи свої речі, зникли у зелено-білому коридорі. Незабаром на полі не залишилося нікого. Лише уболівальники без зупинки кричали: “Карпати”, “Карпати”! Ані “Карпати”, ані “Арсенал” на полі так і не з’явилися. Пролунав голос диктора. Навіть за тоном його голосу стало зрозуміло – гри не буде. Так і є. Інспектор матчу Віктор Звягінцев з Донецька прийняв рішення не розпочинати матч. Уболівальники мовчки виходили зі стадіону. Їх можна зрозуміти – у таку негоду прийти на стадіон, померзнути з півгодини і піти додому! Утім, кожен з них зробив маленький подвиг і заслуговує на оплески на свою адресу. 3000 вірних фанів. Таких дійсно непросто знайти не лише в Україні…
В такую погоду играть невозможно (fckarpaty.lviv.ua)

“Винний – сніг”

   “Другий тайм” матчу розпочинався між роздягальнями обох клубів. Камери, тренери, футболісти, адміністратори, судді, делегати – усі змішалися в безперервний потік людей. Метушня нагадувала хаотичний снігопад за вікном. Усі бігали, вирішували справи і, головне, цікавилися рішенням Звягінцева.
   Ось з роздягалень виходять футболісти “Арсеналу”. Сергій Мізін, колишній улюбленець львівської публіки, не відмовляється прокоментувати гру, що не відбулася. “Дуже шкода, що матч не відбувся. Моя команда була готова грати за будь-якої погоди. Якби лише інспектор дозволив! Для нас цей матч дуже принциповий. Я дуже люблю Львів, багато років провів тут. Дуже добре пам’ятаю львівських фанів і передаю їм вітання…”

Коментар

  
Віктор Звягінцев, інспектор матчу “Карпати” – “Арсенал2: 2До господарів претензій немає. Поле було підготовлене на найвищому рівні. Усі бачили – це було стихійне лихо. Ми зранку були на нараді, почали знімати плівку з газону. Стадіон був у відмінному стані. Але о 16:30 почалася стихія. Ліній поля не було видно. Ми спробували їх фарбувати іншим кольором, але щоп’ять хвилин сніг усе знову засипав. Я зв’язався з ПФЛ, описав ситуацію. Довелося приймати рішення про перенесення гри. У вівторок на Бюро ПФЛ визначиться дата проведення матчу. Зараз можу лише сказати, що матч точно відбудеться цього року, найімовірніше 1-го грудня. До команди господарів претензій немає. Поле було підготовлене на найвищому рівні. Навіть підігрів тут не допоміг би, адже сніг не встиг би танути. Я перед матчем вийшов на поле: коли з одного кінця йшов до іншого, сніг був на підошві, коли повертався, сніг вже був по щиколотку. А минуло всього лиш 5 хвилин”.

   P.S.: Через перенесення матчу Батіста не зіграє з 2Динамо”

   Головні тренери 2Карпат” та “Арсеналу”, як годиться, заздалегідь подали стартові склади своїх команд на поєдинок. „Карпати” мали б виступати у такому складі: Тлумак, Лапко, Распопов, Іщенко, Тимчишин, Ґодвін, Шмаков, Кобін, Сучков, Худоб’як, Фещук. Відомо, що у цій грі не могли бути задіяні Пшеничних (через пошкодження) та Батіста (через перебір жовтих карток). На жаль, тепер найкращий снайпер “зелено-білих” не зможе зіграти проти київського “Динамо”. Такий регламент – бразилець змушений буде пропустити наступний матч “Карпат”. Натомість у перенесеній грі проти “Арсеналу” він зможе з’явитися на полі.

Источник: ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: