Новости из Львова: Городской совет не удовлетворил требования акции протеста “Сохраним “Карпаты” для Львова”

     Вимоги акції протесту – безпідставні. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявили радники мера Львова Остап Процик та Василь Косів. Стадіон беріть на рік, ще й нам за це подякуйте, бо „ми вам подарували (?!) півтора мільйони гривень”. Навіщо вам його аж на 49 років? Може, власники зміняться, може ви там побудуєте невідомо що. А як будете чемні, то продовжимо оренду ще на рік. І так доти, доки наша каденція не закінчиться…
   Морфологічні штампи міської ради – конструктивні відносини, рамки чинного законодавства, стіл переговорів… Повільність усього, що робиться в стінах Ратуші – це ще один штамп. Байдужість – ще один штамп. Таких штампів багато. Реальної роботи – мало. „Ми любимо „Карпати” – так міський голова Львова Андрій Садовий говорить у кожному інтерв’ю. Проте ця любов, м’яко кажучи, дуже дивна. Команду можна любити вдома біля телевізора на канапі, а можна на трибунах стадіону під час заметілі. Яка любов реальніша? Команду можна любити в офісі, сидячи в шкіряному кріслі, а можна мерзнути в наметах і добиватися, щоб тебе почули. Східна філософія каже: „Якщо ти скажеш мені один раз – я тобі повірю. Якщо два рази – почну сумніватися. Якщо повториш мені це тричі – я скажу, що ти мене обманюєш”. Ми перестали вірити в любов Андрія Садового до „Карпат”…
   Двоє представників міського голови – радник Остап Процик та заступник мера з гуманітарних питань Василь Косів прийшли віддуватися за свого шефа. Проте толку з цього вийшло мало. Адже окрім монотонного зачитування відповідей мерії на вимоги клубу вони не змогли відповісти на більшість поставлених журналістами питань. Так, службового розслідування щодо самовільної блокади стадіону „Україна” з боку ЛКП „Спортресурс” мерія ще досі не розпочала. Коли розпочнуть – невідомо. У чиїй компетенції проводити це розслідування, Косів та Процик не знають, адже „це знати не в їхній компетенції” (???!!!)
   Генерального плану забудови стадіону „Україна” вони не бачили взагалі – чесно у цьому зізналися. Мабуть, хлопці вперше почули про його існування. Просто смішно було зі слів: „Знаєте, які великі кошти міська рада вклала у стадіон „Україна”? Аж 300 тисяч гривень! Але їх не використали за призначенням, а перевели на бюджет наступного року”. Це як в анекдоті: „Теоретично ми з тобою мільйонери, а фактично…” Представники мера договорилися до того, що ФФУ вважає стадіон „Україна” одним з найкращих в нашій державі. Мабуть, вони не знають (чи не хочуть знати), що йдеться лишень про м’який трав’яний килим, за яким доглядає ФК „Карпати”, але аж ніяк не за стадіон в цілому.
   Ще одна показова ремарка пролунала з чиновницьких вуст. На стадіон „Україна”, як виявилось, поклав око ФК „Львів”. Мовляв, їм треба розвиватися, а стадіон СКА не відповідає амбіціям клубу. Тож президент „городян” пан Кіндзерський звернувся до міськради з проханням розбудовувати стадіон „Україна” на пайових засадах…
   І наостанок. Виявляється, що за останні 5 років міська влада вклала у стадіон… 18 мільйонів гривень і дуже цим пишається! Така цифра звучить вперше. І хоч вона, звісно, сумнівна, але на мить навіть припустімо, що це відповідає дійсності. Тоді виходить так: за помилки старої влади ми відповідати не збираємось, а от її здобутки присвоюємо собі двома руками…

До теми

  Відповідь міської влади на вимоги акції протесту „Збережемо „Карпати” для Львова!”, що прозвучала на прес-конференції:
 
1. Надати футбольному клубу „Карпати” (Львів) майновий комплекс стадіону „Україна” в оренду на 49 років за оплату у розмірі 1 гривня в рік під інвестиційні зобов’язання.
  
Відповідь. Це рішення приймуть міські депутати. Ми наполягаємо на терміні оренди 1 рік.
  
2. Зобов’язати футбольний клуб „Карпати” власним коштом провести роботи з покращення інфраструктури майнового комплексу стадіону „Україна” згідно генерального плану забудови території спортивного комплексу „Україна”.
  
Відповідь. Ми згідні.
  
3. Накласти мораторій на продаж і відчуження об’єктів спортивного призначення зі зміною цільового використання.
  
Відповідь. Підписувати мораторій немає сенсу. Даємо гарантії, що жоден об’єкт спортивного призначення, підзвітний місту, відчужуватися не буде.
  
4. Скликати і провести позачергову сесію Львівської міської ради, на якій задовольнити усі перелічені вимоги.
  
Відповідь. Сесія відбудеться в четвер, 16 листопада.
  
5. Розформувати ЛКП „Спортресурс”, що дискредитувало органи місцевого самоврядування та місто Львів в очах громадськості нашої держави. Пожиттєво відсторонити п. О.Блищака від роботи в органах Львівського місцевого самоврядування.
  
Відповідь. Такі питання потрібно вирішувати через суд.
  
6. Ухвалити наші вимоги у термін до 15.00, п’ятниці 10 листопада 2006 року.
  
Відповідь. Сесія відбудеться в четвер, 16 листопада.
  
7. Міському голові Львова п. А.Садовому публічно вибачитися за свавілля підзвітного йому комунального підприємства „Спортресурс” і публічно відзвітуватися перед громадою Львова про виконання наших вимог.
  
Відповідь. „Спортресурс” – непідзвітне меру підприємство, тож вибачатися Андрій Садовий не буде.

Источник: ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: