Пётр Дыминский:”В 2007 году домашние матчи “Карпаты” во Львове проводить не будут”

         “Я команду «Карпати» не кину, незважаючи на те, що підтримки місцевої влади як не було, так і далі немає. Проте для клубу ті умови, які запропонувала вчора Львівська міська рада, м’яко кажучи, є неприйнятними. Наступного року ми намагатимемося довести до ладу стадіон «Прогрес», що є власністю клубу, – на якому збираємося виступати через деякий час. Але у 2007 році нам доведеться домашні поєдинки проводити в іншому місті” – заявив сьогодні, 17 листопада, на прес-конференції почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський.
          За словами Петра Димінського, він з повагою ставиться до вболівальників клубу, яких назвав найкращими у світі, проте деякий час доведеться команді грати в іншому місті, оскільки умови оренди стадіону «Україна» є для клубу не тільки неприйнятними, але й принизливими.
          
           “У клубу є багато пропозицій з інших регіонів. Але конкретного міста, де «Карпати» гратимуть, Петро Димінський наразі не назвав, хоча зазначив, що є варіанти в Тернополі та Івано-Франківську. «Мені телефонували навіть з Донецька з редакції телепередачі «Футбол в лицях», і запевнили, що якщо «Карпати» приїдуть грати до Донецька, то там гарантовано на цю команду збиратиметься повний стадіон вболівальників”, – повідомив Петро Димінський.
          Головними вимогами до міста, де гратимуть «Карпати», Петро Димінський назвав відповідність поля усім вимогам ФФУ та підтримка місцевої влади. Що стосується вимоги ПФЛ України, згідно з якими команда не повинна проводити домашні матчі на арені, яка розміщується далі ніж за 100 км від рідного міста, то Петро Димінський повідомив, що на нещодавній зустрічі власників клубів вищої ліги було домовлено, що цей пункт буде скасовано. Натомість команди зможуть проводити свої поєдинки на будь-якій арені країни, поле якої відповідає усім вимогам ФФУ.
         ” При владі у Львівській міській раді сьогодні перебувають не бізнесмени чи політики, а звичайні мародери.”
           Усі три пункти вчорашнього рішення міськради Петро Димінський піддав жорсткій критиці. По-перше, за його словами, 5 років – це надто малий термін, аби реалізувати інвестиційний проект згідно з генеральним планом забудови цілісного майнового комплексу стадіону «Україна». Причому цей проект потрібен, за словами Петра Димінському, не йому, а для громади міста насамперед. По-друге, Львівська міська рада пропонує віддати в оренду лише чашу стадіону «Україна», а не цілісний майновий комплекс. «А по-третє, вони ще й вимагають, аби я щорічно звітувався перед ними, куди вкладаю тих 2 мільйони гривень, які повинні були йти на оренду стадіону, але які мають надходити на розвиток дитячо-юнацького футболу. А як я можу вкладати кошти у розвиток дитячо-юнацького футболу, якщо, по суті, немає куди вкладати? Вони ж навіть не дали нам жодного поля для дітей!», – заявив Петро Димінський.
         На те, аби реалізувати інвестиційний проект цілісного майнового комплексу стадіону «Україна», за словами Петра Димінського, потрібно мінімум 200 млн доларів, причому інвестор уже є. «Скажіть, будь ласка: те, що міська влада не хоче, аби в економіку було вкладено 200 млн доларів і створено 10 тисяч робочих місць, сплачувалися мільйони гривень податків, а потім це все ще й лишилося у місті – це державницька позиція?», – заявив Петро Димінський. За його словами, в інвестиційному проекті цілісного майнового комплексу передбачено будівництво п’яти футбольних полів, в тому числі й штучного, сучасна ДЮСШ, готельний комплекс, дві автостоянки (одна з яких – підземна), рекреаційний центр.

Источник: ЗІК

Новости партнеров

Комментарии: