Львовские “Карпаты” опротестовывают штрафы ПФЛ

Голові
Контрольно-дисциплінарного
комітету ФФУ
п. Решку С. М.

ФК „Карпати” Львів обурений непослідовністю та необгрунтованістю рішення ПФЛ від 21 листопада 2006 року (отриманого 22 листопада 2006 року) про накладення на наш клуб санкцій у вигляді обов’язкового грошового внеску у розмірі 3000 у.о. “За незабезпечення громадського порядку на стадіоні „Україна” м. Львів 11.11.2006р. до та під час матчу 14-го туру чемпіонату „Карпати” – „Динамо” (перед початком матчу вболівальники запалили димову шашку, під час матчу запалили біля 20-ти піротехнічних засобів)”.

Вважаємо, що таке рішення неправильно відображає реальний стан справ, внаслідок чого покарання, накладене на наш клуб, є абсолютно неадекватним допущеному проступку і, таким чином методично суперечить пункту 3 Статті 9 Дисциплінарних Правил Федерації Футболу України „Дисциплінарна санкція повинна застосовуватися з урахуванням усіх обставин справи, зважаючи на факти порушень та факти, що звільняють від відповідальності, характеристики особи, на яку накладається санкція, бути спільномірною протиправному вчинку та мірою запобігання порушенням у майбутньому”.

Перш за все, хочемо звернути увагу на той доконаний факт, що до матчу „Карпати” – „Динамо” за останні 6 місяців, в т.ч. впродовж 1 кола поточного Чемпіонату, на стадіоні „Україна” не зафіксовано жодних порушень громадського порядку (що вислідковується Протоколами засідань Бюро ПФЛ). Такий результат було отримано у процесі тривалої та системної, виховної та профілактичної праці з уболівальниками, до якої клуб вдався після відомих інцидентів під час домашніх матчів „Карпат” на початку весни цього року. При цьому, як суттєвий фактор, котрий засвідчує якість такої роботи клубу, слід вказати те, що відсутність правопорушень фіксується за однієї з найвищих в Україні середньої відвідуваності домашніх матчів ФК „Карпати”.

У другій частині формулювання проступку – „вболівальники … під час матчу запалили біля 20-ти піротехнічних засобів” – Бюро ПФЛ, вочевидь, на підставі недостовірних свідчень судді або делегата матчу, не має рації. З невідомої нам причини „піротехнічними засобами” названо звичайні ТОРТОВІ СВІЧКИ, які можна придбати чи не в кожному магазині за 2,50 грн. Поява їх на трибунах, власне, і є одним з результатів праці клубу, котрий постійно, враховуючи об’єктивну потребу виходу уболівальницької енергії, робить ставку на її керовані форми, а, отже, наголошує та пропагує у роботі з уболівальниками організоване використання НЕЗАБОРОНЕНИХ засобів на противагу забороненим. Отримувати покарання за такі наслідки роботи вважаємо вкрай несправедливим. Адже виходить, що за красу на трибунах, та ще й дозволену, доводиться платити чималі кошти! Українське „ноу-хау” полягає у тому, що в усьому світі вболівальники приносять клубу прибуток, а в Україні – лише збитки!
(Зразки свічок, придбаних у тому ж магазині, що й уболівальниками напередодні матчу „Карпати” – „Динамо”, було подано на розгляд Бюро ПФЛ.)

Таким чином, мусимо констатувати, що на наш клуб накладено санкції значно вищі середнього рівня за епізодичне одноразове порушення, котре було допущено на тлі загальної тривалої нормалізації ситуації на стадіоні „Україна”, на підставі неправильного трактування підходу клубу до його уболівальників у вирішенні цієї проблеми. Не заперечуючи сам факт існування підстав для санкцій, викладений у першій частині формулювання проступку, вважаємо їх розмір необґрунтованим.

До речі, ПФЛ вдруге за останній місяць вживає штрафні санкції щодо ФК „Карпати” на, м’яко кажучи, сумнівних підставах. Так, рішенням Бюро ПФЛ України було перенесено матч „Карпати” (Львів) – „Арсенал” (Київ) на 2 грудня й водночас (!) накладено на наш клуб штраф у розмірі 1000 у.о. “за відсутність необхідних матеріалів та відповідних пристроїв для нанесення якісної розмітки футбольного поля при несприятливих погодних умовах”, при підготовці до гри „Карпати” Львів – „Арсенал” Київ, котра мала відбутися на стадіоні „Україна” 4 листопада 2006 року. Натомість делегат матчу п.В.Звягінцев у своєму коментарі безпосередньо на стадіоні „Україна” щодо прийнятого арбітром зустрічі рішення про відміну матчу висловив наступні твердження: 1) відсутність БУДЬ-ЯКИХ ПРЕТЕНЗІЙ ДО КЛУБУ-ГОСПОДАРЯ МАТЧУ по підготовці поля до матчу; 2) інспекція поля в день матчу до початку хуртовини засвідчила його ВІДМІННИЙ стан; 3) відміну матчу З ПРИЧИНИ СТИХІЙНОГО ЛИХА, котре розпочалось за півтори години до матчу; 4) безрезультатність спроб працівниками стадіону після початку заметілі НАВЕСТИ КОНТРАСТНУ РОЗМІТКУ ПОЛЯ, оскільки впродовж 5-7 хвилин таку розмітку повністю заносило снігом.

Складається враження, що Професіональна Футбольна Ліга України зацікавлена лишень у тому, щоб карати, тоді як потрібно конструктивно співпрацювати і виховувати. Саме для таких цілей вона і створювалась у 1996 році.

Нам не хочеться бачити в останніх рішеннях ПФЛ щодо штрафів, накладених на ФК „Карпати”, „системи”. Сподіваємось, що це лише неприємний для всієї футбольної громадськості України збіг обставин, прикре непорозуміння.

Посилаючись до вищенаведеного, просимо Вас переглянути Рішення Бюро ПФЛ від 21 листопада 2006 року з урахуванням викладених міркувань та обставин, а також вимагати від ПФЛ чітко регламентувати використання вболівальницьких атрибутів з повним переліком як заборонених, так і дозволених засобів підтримки команди.

З повагою, Генеральний директор ТзОВ КПФ “Карпати” Єфремов О.А.

Источник: ФК Карпаты (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: