Григорий Суркис получил абсолютное доверие

Сьогодні у конференц-залі «Будинку футболу» розпочав роботу VІІІ Конгрес ФФУ. У засіданні беруть участь близько 300 учасників, в тому числі його делегати, представники Секретаріату Президента та Кабміну України, міністерств та відомств, ветерани футболу та представники ЗМІ. Головним у сьогоднішній зустрічі буде обговорення стану справ у дитячому та юнацькому футболі, – відзначив президент ФФУ Григорій Cуркіс. За його словами ця тема є однією з ключових у спортивному житті країни.

Після оголошення прядку денного президент ФФУ висловив пропозицію внести в рамках Конгресу обговорення ситуації, що вже протягом місяця не сходить зі сторінок газет і телеекранів. Це питання набуло розголосу не лише у футбольному середовищі. Йдеться про різного роду обвинувачення на адресу ФФУ. «Вношу пропозицію включити його до порядку денного і розглянути питання – «Про поточний момент» першим», – пропозицію президента ФФУ одноголосно ухвалили.

Свою думку стосовно цих подій висловили представники регіональних федерацій, асоціацій, національної федерації, президент ФК «Карпати» Петро Димінський, президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, а також голова Комітету сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Верховної Ради України Микола Томенко. Висловлювання звучали різні і у переважній більшості торкалися теми позитивних зрушень у всіх сферах українського футболу за останній час здебільшого завдяки активній і послідовній роботі керівника національної федерації.
Незважаючи на слова Григорія Суркіса про непотрібність піднімати питання про вотум довіри, перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко підтримав ініціативу голови Харківської обласної федерації футболу Володимира Бабаєва у цьому питанні. У підсумку переважна більшість кандидатів проголосувала за довіру нинішньому главі національної федерації, утримався лише президент ФФУ. Делегати Конгресу ухвалили відповідну резолюцію VІІІ Конгресу ФФУ. Наводимо її повний текст.

«VІІІ Конгрес ФФУ висловлює своє занепокоєння з приводу випадку некоректних дій у футбольному середовищі країни.

Конгрес вважає неприпустимими прояви зневажливої оцінки діяльності нашої громадської організації.

Конгрес засуджує:

  • грубі вислови та безпідставні і такі, що не відповідають дійсності, звинувачення на адресу ФФУ, асоціацій, регіональних федерацій футболу або клубів та їх офіційних представників;
  • неетичну, некоректну поведінку до, під час та після матчів;
  • порушення вимог футбольного законодавства, статутних і регламентних норм ФІФА, УЄФА та ФФУ.

Конгрес вимагає від КДК ФФУ вести непримиренну боротьбу з ганебною практикою дискредитації національного футболу та карати винних, незалежно від посад та рангів, забороною на ведення діяльності, пов’язаної з футболом.

Конгрес закликає усіх причетних до футболу посилити боротьбу за дотримання Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра – дисципліна і повага».

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: