Юношеская сборная Украины отправилась на турнир в Минск

7 січня юнацька збірна України 1990 р.н. (U17) вирушила до Мінську, де візьме старт у ІІІ Міжнародному юнацькому турнірі на призи Білоруської федерації футболу та мінського міського виконавчого комітету. Ці представницькі змагання, в яких братимуть участь вісім збірних, проходитимуть з 8 по 14 січня. Підготовкою нашої команди до білоруських стартів керував старший тренер збірної Юрій Калитвинцев, а от до місця проведення змагань збірна відправилась без свого наставника. У Мінську до тренерського штабу команди входять Юрій Мороз, Олександр Головко та тренер воротарів Валерій Паламарчук.

Також у команді проведено одну заміну, так замість півзахисника дніпропетровського «Дніпра» Артура Карнози до Білорусі відправився Расел Білала з київського «Динамо», у якого э шанс дебютувати у футболці збірної.

Організатори турніру розділили вісім збірних на дві групи.

Група А: Білорусь, Азербайджан, Словаччина, Литва

Група В: Польща, УКРАЇНА, Латвія, Молдова

Польща:
Українці зустрічалися з поляками у вересні 2006 року у фіналі Кубка Сіренки. Тоді матч завершився поразкою нашої команди з рахунком 1:2. Єдиний м’яч з пенальті забив Артур Карноза.

Молдова:
У березні в Одесі українці двічі здолали молдовських однолітків – 3:2 (Шевчук, Петров, Мельник) та 3:1 (Коркішко, Петров, Печеркін).

Латвія:
Не зустрічалися.

Першу гру українці проведуть у вівторок, 9 січня, проти збірної Латвії. 10 січня нам протистоятиме Польща, а 12-го – Молдова. Переможці груп розіграють між собою призові місця турніру.

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан ПАЦЮК (РВУФК Київ), Антон СИТНІКОВ („Динамо” Київ).

Захисники: Дмитро ПОГРЕБНЯК („Динамо” Київ), Олександр СТЕЦЕНКО („Відрадний” Київ), Володимир ПІДВІРНИЙ („Карпати” Львів), Максим МАКСИМЕНКО, Максим БІЛИЙ (обидва – „Шахтар” Донецьк), Сергій КРИВЦОВ („Металург” Запоріжжя).

Півзахисники: Кирило ПЕТРОВ, Расел БІЛАЛА (обидва – „Динамо” Київ), Євген ШАХОВ („Дніпро” Дніпропетровськ), Дмитро КУШНІРОВ (РВУФК Київ), Сергій ГЕРАЩИНКОВ, Ярослав ЯМПОЛЬ (обидва – „Шахтар” Донецьк).

Нападаючі: Дмитро КОРКІШКО, Сергій ШЕВЧУК (обидва – „Динамо” Київ), Ілля МИХАЛЕВ, Віталій ВІЦЕНЕЦЬ (обидва – „Шахтар” Донецьк).

Таким чином, у команді – один дебютант, півзахисник донецького „Шахтаря” Ярослав Ямполь (70 мачтів, 29 голів у змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги України). Расел Білала хоча й не виходив в офіційних матчах за збірну, однак був у таборі команди напередодні стартів у кваліфікаційному раунді ЧЄ2007 U17 (вересень 2006 року).
Нагадаємо, що українці проводять підготовку до елітного раунду чемпіонату Європи–2007 серед юнацьких збірних до 17 років. Зазначимо, підопічні Юрія Калитвинцева потрапили до другої підгрупи, де їх суперниками стали однолітки з Італії, Словаччини та Чехії. Матчі цього квартету вирішено провести в Італії, у містечку Борденоне, що поблизу Удіне.

Календар матчів за участю нашої команди:
24.03. Україна – Словаччина
26.03. Україна – Чехія
29.03. Україна – Італія

Відзначимо, що фінальну частину чемпіонату Європи–2007 пройматиме Бельгії (2-13 травня 2007). Усі матчі елітного раунду буде зіграно до 1 квітня, а вже 4 квітня визначиться фінальна пулька, де до бельгійців приєднаються 7 переможців своїх груп.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: