Официально. Решение Исполкома ФФУ от 12.02.2007 года

ФФУСьогодні приміщенні Будинку футболу відбулося засідання Виконкому ФФУ. Наводимо вашій увазі Рішення засідання.

РІШЕННЯ №1

м. Київ
12 лютого 2007 року

I. Про звернення президента ПФЛ України Сафіулліна Р.С. до ФФУ та публікації в окремих ЗМІ інформації щодо так званого „допінгового скандалу”.

Заслухавши та обговоривши надані робочою групою ФФУ матеріали службового розслідування зі з”ясування обставин з тестування і дослідження футболістів на наявність заборонених речовин, та ознайомившись з публікаціями в окремих ЗМІ щодо так званого „допінгового скандалу”, Виконком ФФУ,-

ВИРІШИВ:

1. Інформацію першого віце-президента ФФУ Стороженка С.М. про результати роботи спеціальної групи, створеної для службового розслідування і з’ясування усіх обставин з тестування і дослідження футболістів на наявність заборонених речовин, та про публікації в окремих ЗМІ інформації щодо так званого „допінгового скандалу”, взяти до відома.
2. Виконком ФФУ вважає, що питання, викладені в зверненні президента ПФЛ України Сафіулліна Р.С. на адресу ФФУ щодо проблем неналежного дотримання міжнародних норм по боротьбі з допінгом такими, що порушені безпідставно.
3. Відзначити, що ФФУ в особі її Спортивно-медичного комітету діє у відповідності до Регламенту проведення Всеукраїнських змагань з футболу, Положення про комітет та директив ФІФА і УЄФА з питань проведення допінг-контролю.
4. Взяти до уваги, що у світі продовжуються консультації з питань опрацювання можливості проведення допінг-контролю не футбольними асоціаціями, а визначеними іншими національними установами. У випадку надходження до ФФУ директив ФІФА і УЄФА з цієї проблеми, ФФУ негайно вживе заходів з їх реалізації у вітчизняній футбольній практиці.
5. Голові Спортивно-медичного комітету Попову В.Д. вказати на необхідність суворого дотримання норм і нормативної термінології в офіційному листуванні.
6. Відзначити, що на сьогодні в Україні існує єдина організація – ФФУ, якій ФІФА надане право забезпечувати організацію проведення допінг-контролю в футболі, застосовування санкції за вживання допінгу і проведення відповідних досліджень з медичного аспекту проблеми.
7. Звернутися до Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, Національного Олімпійського комітету України з проханням прискорити узгодження порядку роботи Лабораторії допінг-контролю Національного антидопінгового центру з ФФУ та забезпечити належний обсяг лабораторних досліджень у цій галузі.
8. Доручити першому віце-президенту, виконавчому директору ФФУ Бандурку О.І. проінформувати ФІФА про стан та встановлену в ФФУ практику в питаннях антидопінгового контролю.
9. Звернутися до КДК ФФУ щодо порушення дисциплінарного впровадження відносно осіб, які допустили всупереч Статуту ФФУ некоректні вислови на адресу ФФУ і розголосили відомості про приватне життя футболіста.
10. Голові комітету ЗМІ ФФУ Никоненку В.Г. оприлюднити дане рішення у засобах масової інформації.
11. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

Президент Федерації футболу України Г. Суркіс

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: