ФФУ выбрала новых наставников юношеских сборных.

ФФУСьогодні у Будинку футболу Комітет юнацького футболу ФФУ підбивав підсумки конкурсу на заміщення вакантних посад старших тренерів юнацьких збірних команд України (U-15 та U-18). Своє бажання очолити юнацькі збірні виявили 10 кандидатів, які представили свої програми підготовки команди до міжнародних матчів та шляхи селекційної роботи з відбору кандидатів до лав збірної.

Майже п’ять годин у присутності представників ЗМІ конкурсна комісія, до складу якої увійшли головний тренер національної збірної команди Олег Блохін та тренер Андрій Баль, провідні спеціалісти, заслужені тренери України, керівники дитячо-юнацького футболу на чолі з головою комісії, керівником Технічного комітету ФФУ Костянтином Віхровим, заслуховувовала кандидатів на ці посади. Президент ФФУ Григорій Суркіс, присутній на конкурсі, висловив побажання до членів комісії, щоб під час визначення кандидатури, підійшли до цього дуже серйозно та ретельно, зважаючи на всі пропозиції. Головним питанням у цій роботі, нарівні з результатом, є функціювання інституту збірних, метою якого є підготовка футболістів до головної команди країни.

Результатом обговорення конкурсної комісії стало по одному кандидату вакантні місця на основі захисту їх програм, яких мають затвердити на найближчому засіданні Виконкому ФФУ.

Так, у конкурсі на посаду старшого тренера національної юнацької збірної команди U-18 кращу програму надав Лисенко Олександр Олександрович, 1951 р.н., відомий тренер дитячої футбольної академії ФК „Динамо” Київ, який у разі остаточного затвердження на посаду наставника тренера повністю зосередиться на роботі у збірній.

А відомий у минулому футболіст, екс-капітан національної збірної України та дев’ятиразовий чемпіон України Олександр Головко, став переможцем на посаду старшого тренера юнацької команди U-15. Як відомо, він зараз працює асистентом старшого тренера юнацької збірної, в якій грають футболісти 1990 року народження.

Голова конкурсної комісії Костянтин Віхров так прокоментував прес-службі ФФУ ці призначення:

– Члени конкурсної комісії під час визначення кандидатури на посаду старшого тренера юнацької збірної команди U-18 перш за все керувалася тим, що в Олександра Лисенка не тільки величезний досвід подібної роботи, а й знання кандидатів до збірної, успішні виступи у великих міжнародних змаганнях його команд, є конкретні пропозиції зі вдосконалення роботи з цією віковою категорією, розроблені на сучасному рівні. Що власне і вирізнило його програму від інших претендентів.

Олександр Головко щиро вразив конкурсну комісію своєю відмінною теоретичною підготовкою, знаннями педагогіки у поєднанні з розвитком сучасного футболу у площині цієї вікової категорії. У нього ще не дуже великий тренерський досвід у роботі з відповідною віковою категорією гравців, але на його боці велика ігрова практика, що має стати додатковим козирем у його діяльності. До того ж нам імпонує його впевненість, життєва позиція та вміння долати різні перешкоди на своєму футбольному шляху.

Источник: Пресс-служба ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: