Ігор Йовічевіч: “Фізична база – запорука успіху”

– Ігоре, ти проводиш перше зимове тренування в Україні. Яким воно тобі видається?

– Нормальним. Не скажу, що є просто, що тут, у Трускавці, ми на відпочинку. Футболісти дуже важко працюють. Але в цьому немає нічого дивного. Адже за цих чотирнадцять днів, які тут проведемо, гравці повинні створити для себе фізичну основу. Заняття проводяться дворазові. Зранку на природі – біг, а ввечері займаємося в залах. Добре, що спортивні зали обладнані всім необхідним для фізичних і відпочинкових занять. Вправи з м”ячем нам замінили кроси, штанги та тренажери.

– Ти належиш до технічних футболістів, тож подібні заняття, мабуть, приємними не назвеш?

– Я знаю свої можливості, але, як показала минулорічна практика, моя технічна готовність поступалася фізичній. Тому не завжди справлявся із завданням так, як цього вимагалося від мене. У сучасному футболі найважливішою все-таки є витривалість, а ще краще довести до перфекції і техніку, і фізичну готовність. Що з того, що футболіст досконало володіє м”ячем і може віддати точний пас на будь-яку відстань, якщо фізично він не є підготовленим?

– У твоїй багатій кар”єрі бували такі заняття?

– Аякже, адже мені доводилося виступати в найсильнішому клубі світу – мадридському “Реалі”. Там також великі навантаження на футболістів, тому вони сильні. Минулого року, маю на увазі карпатівський період, команда більше займалася пошуком спаринг-партнерів і проведенням матчів із посередніми командами.

– Яким бачиш новий футбольний рік у команді?

– Думаю, що він буде набагато кращим за попередні.

– Тренування важливі, але й без відпочинку не можна. Чим займаєтеся у вільні хвилини?

– Граємо в шахи чи більярд. Ось недавно з Єрком на пару перемогли Ковальчука та Кіріце. Мушу визнати: наскільки Сергій – добрий футболіст, настільки він – поганий більярдист.

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: