Тренер юношеской сборной Украины нашел в Крыму “самородка”

У Ялті розпочався навчально-тренувальний збір юнацької збірної України (U-16), яка готується до першого кваліфікаційного раунду Євро-2008. Відбірна кампанія для підопічних Анатолія Бузника стартує 14 вересня. Суперники –Данія, Словенія та Ірландія.

Нескінченний процес
«Зараз наше головне завдання – виявити футболістів, на яких можна розраховувати у майбутньому, – зазначив тренер українських юнаків. – П’ятеро з викликаних до Ялти були й на першому зборі, рік тому. Вони й складуть кістяк команди. Проте селекція – нескінчений процес. Скажімо, тут, у Криму, в матчі дитячої ліги між колективами Сімферополя та Дніпропетровська, я побачив хлопця, котрий, на перший погляд, не виключено, може підсилити збірну».

В полі зору скаутів
За словами Бузника, до Ялти приїхали не всі гравці, яких він волів би бачити у своєму розпорядженні. Декого уже залучають до матчів другої ліги, хтось травмований. Зокрема, відновлюється після травми форвард «Металіста» Володимир Михальченко. Захисник Сергій Кривцов проходить курс реабілітації, працюючи за індивідуальною програмою. До цього запоріжця, що його включено до розширеного списку кандидатів у старшу за віком збірну – U-17, вже придивляються деякі європейські скаути.

Гості з берегів Босфору
У вівторок і в середу підопічні Бузника поміряються силами з турецькими однолітками. На берегах Босфору, до речі, влітку наступного року й пройде фінал континентальної першості. Команда Туреччини дуже пристойна, не даремно на початку року вона стала переможцем престижного Кубку Егейського моря, у вирішальному матчі перегравши іспанців.

Шістка новачків
«Враховуючи побажання гостей, ми погодилися грати два дні поспіль, – сказав український тренер. – Так, це незвично, але і не є проблемою. На збір прибули 24 футболісти, тому в нас буде змога використати два різних склади». Варто звернути увагу, що в Крим поїхали шість дебютантів команди U-16 – захисники Тимур Парцванія та Олександр Бабенцов, півзахисник Микита Погорєлов, а також нападники Євген Павлов, Сергій Зуєвич і Ярослав Сокол.

Дві стадії відбору
Вперше у відбірному турнірі чемпіонату Європи для 16-річних візьмуть участь усі збірні, за виключенням господарів. Напередодні жеребкування 52 команди поділені на дві рівних групи – А і B. Колективи з найкращими коефіцієнтами, серед яких була і Україна, потрапили до першої з них. Після жеребкування збірні склали 13 квартетів, в яких опинилися по двоє представників із кожної групи. За підсумком групового турніру володарі перших двох місць, а також дві кращих команди з тих, що посядуть треті позиції, потраплять до елітного раунду, де їх розподілять на сім груп по чотири в кожній. Переможці кожної «пульки» разом з турецькою збірною вестимуть боротьбу за головний трофей.

Склад збірної України

Воротарі: Артем ТЕТЕНКО («Шахтар» Донецьк), Павло ПОШТАРЕНКО («Відрадний» Київ);

Захисники: Олексій ПРИЛЄПОВ, Олександр НАТОЧІЙ, Олег ПОЛІЩУК, Тимур ПАРЦВАНІЯ (усі – «Динамо» Київ), Сергій КРИВЦОВ («Металург» Запоріжжя), Богдан БУТКО («Шахтар» Донецьк), Андрій ЯЦИШИН, Микита ПОГОРЄЛОВ (обидва – «Відрадний» Київ), Степан ГІРСЬКИЙ («Карпати» Львів), Олександр БАБЕНЦОВ («Чорноморець» Одеса);

Півзахисники: Віталій СОКУРЕНКО («Динамо» Київ), Сергій ЗАЇКА, Станіслав ПРИЧИНЕНКО (обидва – «Шахтар» Донецьк), Василь ПРИЙМА («Арсенал» Київ), Сергій ЗАГИНАЙЛО («Зеніт» Боярка), Віталій БАЛАШОВ («Чорноморець» Одеса);

Нападаючі: Віталій БАЛАШОВ, Ігор СИЛАНТЬЄВ (обидва – «Чорноморець» Одеса), Василь ЖУК («BRW-ВІК» Володимир-Волинський), Євген ПАВЛОВ («Волинь» Луцьк), Сергій ЗУЄВИЧ («Зміна-Оболонь», Київ), Ярослав СОКОЛ («Динамо» Київ).

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: