День Футбола в Украине. ФФУ приглашает на праздник

У неділю, 29 квітня, Україна відзначатиме День футболу. Свято знайшло своє місце в календарі в 1992-му, тож на черзі – ювілей. Втім, не лише завдяки цьому програма заходів буде особливою. Нам справді є що святкувати і чим пишатися.

Честь країни
Мова, зокрема, про успіх національної збірної на торішньому чемпіонаті світу, де команда Олега Блохіна увійшла до вісімки кращих. Про друге місце підопічних Олексія Михайличенка на європейській першості серед 21-річних. Про хлопців Юрія Калитвинцева (U-17), які ось-ось відстоюватимуть честь країни на Євро-2007 у Німеччині. І головне, про спільну з Польщею перемогу в тендері за право провести фінальний турнір Євро-2012.

Біля Будинку футболу
Свято футболу пройде в усіх регіонах України, проте, як і належить столиці, найбільшу кількість заходів з цього приводу запропонує своїм мешканцям та гостям Київ. Вперше центром урочистостей стане Національний тренувальний комплекс ім. В.Банникова, розташований біля Будинку футболу (пров. Лабораторний, 7а).

Багатий вибір
О десятій ранку на великому штучному полі стартує міні-турнір дитячих колективів. Паралельно на штучному майданчику змагатимуться дівчата. О 13.30 їх змінять команди інвалідів-ампутантів та глухих. Для дітей-сиріт на секторі сусіднього легкоатлетичного комплексу змонтують майданчик для вуличного футболу. Малята розпочнуть виявляти найкращого також о пів на другу.

Євро-2008 у мініатюрі
Проте головним турніром свята вважаються змагання між студентськими колективами, присвячені клубному чемпіонату Європи 2008 року, який відбудеться в столиці Україні. Символічне введення м’яча у гру, що його виконає президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, стане сигналом до початку боротьби між командами «Меркурій» (відстоюватиме честь Національного торгово-економічного університету), «Аркс-Легпром» та збірної Міжрегіональної академії управління персоналом.

Студенти проти артистів
Аби студентам було ще веселіше, до квартету кількість учасників доповнить… команда зірок вітчизняного шоу-бізнесу. Передбачається, що її кольори захищатимуть Олександр Пономарьов, Віктор Павлік, лідер гурту «Скрябін» Кузьма та інші.

Почесні гості
Узяти участь у святі отримали запрошення міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж, президент НОК України Сергій Бубка, київський міський голова Леонід Черновецький, голова Федерації футболу м. Києва Ігор Кочетов, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Віталій Пилипенко.

Вперед, із піснею
Але футбольні баталії – це не єдине, чим порадують глядачів організатори свята. Дітлахи матимуть змогу взяти участь у різноманітних конкурсах та отримати цікаві сувеніри. До речи, без подарунків – футбольної форми, м’ячів, кубків та сувенірної символіки – не залишиться жоден з учасників. Нагороджуватимуть переможців керівники ФФУ та почесні гості. Музичний супровід заходів доручено тим-таки артистам із футбольної команди (навіть тим, для кого не знайдеться місця у складі). Фінальним акордом Дня футболу біля Будинку футболу стане дискотека.
 
Підготовку до всеукраїнського Дня футболу, окрім столиці, активно ведуть й обласні федерації.
Футбольний бум
Як розповів начальник оргвідділу ФФУ Євген Столітенко, в регіонах заплановано проведення різноманітних турнірів за участю юнацьких та дівочих колективів, команд ветеранів. Наприкінці квітня відбудуться фінальні змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» у різних вікових групах серед хлопчиків та дівчат. Саме до Дня футболу присвячені чергові тури першості ДЮФЛ, змагання аматорських команд.
Черкаси та Чернігів
На Черкащині 28 квітня відкриється чемпіонат області серед команд першої місцевої ліги. Уболівальників закликають підтримати й районні колективи, що виборюватимуть між собою звання найсильнішого в суперечці за Кубок. Під час змагань глядачі побачать виступи провідних спортсменів та ветеранів футболу. Комітет із проведення змагань Чернігова має намір влаштувати до свята зустріч із гравцями команди майстрів першої ліги – «Десни», другої – «Єдності» та збірної міста, яка має назву «Легенда».
Харків та Донецьк
На штучних майданчиках Харкова пройдуть турніри серед осіб з розумовими вадами інтернатів області та між юнацькими командами (12-16 років) «Joga 3 Futsal». Цікаві події мають розгорнутися й на турнірі з футзалу між працівниками ЗМІ, що виборюватимуть Кубок асоціації «Журналістська ініціатива». Федерація футболу Донецької області проведе семінар та здачу екзаменів із правил гри арбітрами, які обслуговують матчі першості та Кубку області. Матимуть «люди у чорному» і змогу зарекомендувати себе в якості вправних гравців. Суперником, що влаштує їм такий іспит, стане команда ветеранів футболу Донбасу.
АР Крим
Під патронатом республіканської федерації футболу 28-29 квітня відбудеться фінал Кубку СТОВ «Кримтеплиця» серед юнаків 1993 року народження. На День футболу стартує новий сезон у Джанкойському районі – змагання за медалі поведуть юнаки 1996-97 років народження. Не залишаться без уваги й ветерани. В Сімферополі запланована зустріч між відомими в минулому майстрами шкіряного м’яча.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: