Андрей Шевченко зарабатывает 12,7 миллионов евро в год


Андрей ШевченкоВперше в історії наш співвітчизник потрапив до числа найбільш високооплачуваних футболістів світу. Капітан національної збірної України Андрій Шевченко згідно рейтингу, опублікованому в останньому числі авторитетного France Football, посів шосте місце в списку гравців, що протягом року найсуттєвіше поповнили свої особисті активи.

12,7 млн. євро за рік
Річний дохід українського легіонера лондонського «Челсі» склав 12,7 млн. євро. Левову частку Андрій заробляє згідно умов особистого контракту. Якщо у «Мілані» йому виплачували 4,7 млн. євро, то на Туманному Альбіоні – майже вдвічі більше – 9,24 млн. євро. Окрім того, 260 тисяч євро склали преміальні. Інші доходи, а це 3,2 млн. євро, Шевченкові приносять рекламні контракти – насамперед із Sector та Reebok, а також спільна комерційна діяльність із відомим дизайнером Джорджо Армані.

На горі – знову Роналдіньо
Вдруге поспіль на горі своєрідного рейтингу опинився гравець національної збірної Бразилії Роналдіньо, чиї активи за минулий рік зросли на 24 млн. євро. В «Барселоні» його «гола» зарплата, до речі, менше, аніж у Шевченка і його одноклубника Міхаеля Баллака – «всього» 8,5 млн. євро. Півмільйона євро склали преміальні, проте рекламна діяльність принесла Роналдіньо одразу 15 млн. євро. Найбільші контракти бразилець має з такими відомими торговельними марками і фірмами, як Nike, Pepsi-Cola, Gatorade, Sony Eriksson, Huinday, Unilever, Saison, Electronics Art.

Девід Бекхем – крок назад і… два вперед
Колишній незмінний «грошовий» лідер серед футболістів – Девід Бекхем – знову на другій сходинці. Його сукупний дохід – 17 млн. євро (6,4 млн. зарплата, 100 тисяч преміальні і на 10,5 млн. «тягне» рекламна та видавнича діяльність). Проте вже наступного року англієць, що змінить мадридську прописку на каліфорнійську, матиме всі шанси знову очолити цей рейтинг, оскільки, за деякими даними, в «Лос-Анджелес Гелексі» він зароблятиме біля 37 млн. євро.

Анрі та інші
Призову трійку замкнув нападник лондонського «Арсеналу» Тьєррі Анрі з 15,7 млн. євро. У порівнянні з минулим роком його заробітки зросли на 6 млн. євро. З них на 3,5 млн. – завдяки перегляду умов особистого контракту з «канонірами». Свої місця в десятці кращих також зберегли «ювентієць» Дель П’єро (11,5 млн. євро, 7-я позиція), одноклубник Шевченка Джон Террі (11, 4, 8-а сходинка) та бразилець Роналдо, що змінив «Реал» на «Мілан» (15,2, 5-е місце). А серед новачків компанію нашій «зірці» склали Міхаель Баллак (15,3, Німеччина, «Челсі»), , Стівен Джеррард (11,3, Англія, «Ліверпуль») і Фабіо Каннаваро (10,5, Італія, «Реал»).

Квартет замість трійки
В десятці найбагатших тренерів зміни менш суттєві. Вибули з почесного списку Клаудіо Раньєрі, Карлос Бьянкі та Юрген Клінсманн, а їм на зміну прийшли Джованні Трапаттоні, Роберто Манчіні, Фелікс Магат та Рафаель Бенітес (двоє останніх поділили десяту позицію). Загалом рейтинг найбільш високооплачуваних фахівців має такий вигляд: Жозе Моуринью (10 млн. євро, «Челсі»), Алекс Фергюсон (6,1, «Манчестер Юнайтед»), Фабіо Капелло (5,8, «Реал»), Свен-Горан Ерікссон (5,2, екс-збірна Англії, контракт з футбольною асоціацією чинний до червня 2008 р.), Гус Хіддінк (5, збірна Росії), Джованні Трапаттоні (4,6, «Зальцбург»), Франк Рейкард ( 4,5, «Барселона»), Арсен Венгер (4,4, «Арсенал»), Роберто Манчіні (3,4, «Інтер»), Фелікс Магат (2,8, екс-«Баварія») та Рафа Бенітес (2,8, «Ліверпуль»).

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: