2 мая юношеская сборная Украины (U-17) в финальной части Чемпионата Европы

У найближчу середу, 2 травня, в Бельгії стартує фінальний турнір юнацького чемпіонату Європи (U-17). Серед учасників турніру – й наша команда, яка виборола місце у континентальній топ-вісімці, не втративши протягом кваліфікації жодного очка. На стартовому етапі, в групі А, підопічним Юрія Калитвинцева будуть протистояти збірні Німеччини, Іспанії та Франції. Інший квартет склали господарі, англійці, ісландці та голландці.

Україна – на Eurosport
Вирішальний матч, обидва півфінали, а також шість поєдинків групового раунду транслюватимуться в прямому ефірі на каналі Eurosport, який є офіційним телевізійним партнером молодіжних турнірів УЄФА. До цього списку потрапив і стартовий матч українців, в якому вони зустрінуться з німецькими однолітками. Ця гра відбудеться 2 травня в Ейпені і розпочнеться о 19.00 за київським часом.

П’ять квитків до Кореї
Другий поєдинок – проти іспанців – наші хлопці зіграють 4 травня у Візе, а 7-го у Верв’є на них очікує протистояння із французами. До півфіналів, які будуть зіграні 10 травня, потраплять по два переможці груп. Ця четвірка автоматично отримає також путівки до фінального турніру чемпіонату світу-2007, що пройде у Південній Кореї з 18 серпня по 2 вересня. П’ятий квиток до Азії дістанеться кращій з третіх за підсумками групового етапу команд. Очний двобій між ними також відбудеться 10-го числа – у Візе. Нарешті фінальну гру 13 травня прийме Турне.

Спаринг з голландцями
З 23 квітня підопічні Юрія Калитвинцева проводять контрольний збір у німецькому Хеннефі. Учора вони виїжджали до Голландії, де зіграли товариський матч з місцевою збірною. Господарі, які теж братимуть участь у Євро-2007, перемогли – 2:0. Заради справедливості треба сказати, що наші футболісти були трохи втомлені більш ніж трьохгодинною автобусною подорожжю, і вийшли на поле, не встигнувши навіть достатньо розім’ятися.

Захист порадував
Попри поразку, Калитвинцев залишився задоволений грою своїх підопічних. «В цілому, вважаю, гра була рівною. Наша команда виглядала дуже пристойно, особливо – в обороні, – зазначив тренер. – Голландців я бачив у ділі півтори років тому, і тоді вони справили на мене краще враження. Суперники втілили у голи обидва моменти, які створили під час матчу. Спочатку – після того, як їх виконавець проявив неабиякі індивідуальні здібності, вдруге – після стандарту».

Лідери залишилися в запасі
З огляду на те, що в стартовому матчі з німцями через дискваліфікацію не зіграють капітан української збірної, центральний захисник Кирило Петров та провідний форвард Дмитро Коркішко, обидва вони учора увійшли в гру тільки після перерви. Протягом двох найближчих днів Калитвинцев має визначитись, хто з 24 футболістів, що знаходяться в його розпорядженні, увійде до офіційної заявки. Остання, нагадаємо, згідно з регламентом повинна містити 18 прізвищ. 30-го числа українці переберуться до бельгійського Малмеді, де й базуватимуться протягом усього фінального турніру.

Склад збірної України:
Ситніков (Пацюк, 41), Білий (Петров, 68), Немчанінов, Підвірний (Розізнаний, 70), Стеценко, Максименко (Коркішко, 41), Виценець, Єременко (Гаращенков, 60), Шахов (Гармаш, 72), Карноза, Шевчук (Михалев, 65).

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: