Чемпионат Европы (U-17). Подробности матча Украина-Испания

Програвши другий поспіль матч на юнацькому Євро-2007 (U-17), що проходить у Бельгії, українська збірна вкрай ускладнила своє турнірне становище. Проте, навіть після поразки від іспанців (1:3), підопічні Юрія Калитвинцева зберігають теоретичні шанси на вихід до півфіналу.

Зміни у складі
У порівнянні з минулим матчем – проти Німеччини (0:2) – наставник української команди зробив відразу три зміни у стартовому складі. Прогнозовано з’явилися на полі Кирило Петров та Дмитро Коркішко, які відбули дискваліфікацію. Перший зайняв звичну позицію у центрі захисту, внаслідок чого Дмитро Нємчанінов змістився на ліву бровку, а Дмитро Кушніров – на праву. Форвард Коркішко позбавив місця в «основі» свого колегу по амплуа Іллю Михалева. Крім того, у центрі півзахисту Максим Максименко замінив Євгена Шахова.

Вражаючі «діагоналі»
Перший тайм, як і очікувалося, пройшов за територіальною перевагою іспанців. Вони, не демонструючи якихось надзвичайних швидкостей, раз по разу розхитували оборону української команди ефектними та влучними діагональними передачами. Наші ж хлопці в цілому діяли достатньо дисципліновано, не вдавалися до явних авантюр, проте не змогли запобігти виникненню кількох «пожеж» у володіннях В’ячеслава Базилевича. Навістрі найгострішої з позиційних атак «червоно-жовтих» опинився Яго Фалке, але м’яч після його підступного пострілу голкіпер «синьо-жовтих» потягнув у нижньому куту.

Проблеми у нападі
З організацією нападу у підопічних Калитвинцева виходило теж далеко не все. Форвардам – Коркішку та Сергію Шевчуку – ніяк не вдавалося зачепитися за м’яч там, звідки можна було б завдати більш-менш небезпечного удару. По справжньому потурбувати Йелько Урсуа в перші сорок хвилин українці спромоглися лише одного разу, але Шевчуку, що відгукнувся на пас з глибини поля, бракувало влучності.

Слово капітана
Рахунок був відкритий на 32-й хвилині внаслідок прикрої помилки Базилевича, який, між іншим, до цього діяв дуже впевнено. Після навісу Хоакіна Форнера наш воротар програв двобій на другому поверсі капітану іспанців Ігнасіо Камачо, дозволивши останньому спрямувати м’яч у сітку. На початку другої половини активнішими знову виглядали піренейці. Один за одним пильність українського кіпера перевіряли півзахисники та нападаючі «красно-жовтих», причому найбільш слушну нагоду змарнував кращий бомбардир Євро-2006 Боян Кркіч.

Спроба Коркішка
Українці відповіли небезпечним проходом Коркішка, але голкіпер ліквідував загрозу після удару форварда з гострого кута, не дозволивши Дмитру відсвяткувати голом свій 17-й день народження. Ще раніше Калитвинцев спробував підсилити гру, випустивши Шахова замість Максименка, але істотно на співвідношення сил на полі цей хід не вплинув. До того ж, за 15 хвилин іспанська збірна відзначилася вдруге.

Два простріли від Меріди
Відібравши м’яч у Віталія Віценця (склалося враження, з порушенням правил), суперники підключили до атаки Франсіско Меріду, а той з лівого флангу влучно прострелив на Фалке. Удар в один дотик – 2:0. Минуло ще трохи часу, і все той же Меріда вдало асистував Даніелю Акуіні, який, щойно вийшовши на заміну, довів рахунок до крупного.

Шевчук підсолодив пігулку
Фактично, гру було зроблено, але українці, треба віддати їм належне, не припинили боротьбу й перед фінальним свистком були нагороджені за свою настійливість. Шахов передачею у розріз вивів на побачення з іспанським воротарем Шевчука, і динамівець потужним ударом вразив ціль. У підсумку – 1:3, друга поспіль поразка нашої команди.

Влаштує тільки перемога
Незважаючи на ці невдачі, українська збірна зберігає шанси не тільки вибороти третє місце у групі А, а й потрапити до півфіналу. Для цього треба обов’язково перемагати французів, які увечері взяли гору над німцями – 2:1. У разі, якщо три команди здобудуть однакову кількість очок (це стане можливим, якщо Іспанія обіграє бундестім), доведеться рахувати різницю забитих та пропущених м’ячів у очних зустрічах, і при такому розкладі мінімальна перемога нас не влаштує.

Група А. Турнірна таблиця
1. Іспанія           2     2     0     0     5–1     6
2. Франція         2     1     0     1     2–3     3
3. Німеччина     2     1     0     1     3–2     3
4. Україна         2     0     0     2     1–5     0

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: