Мирон МАРКЕВИЧ: “Шукаємо ще одного нападника”

название фото

    У Трускавці завершився перший тренувальний збір львівських “Карпат”. Про підсумки та деякі зміни у складі “Карпат” кореспонденту “ВЗ” розповів головний тренер команди Мирон Маркевич.

       – Я задоволений тим, що нам вдалося виконати намічену програму. До того ж сприяла й погода. Хочу подякувати керівництву трускавецького санаторію “Карпати” за хороші умови для тренувань. Переважно ми займались біговою роботою і працювали з навантаженнями на тренажерах. Але не забували й про футбол.

       – До речі, чи не замало команда провела тренувальних ігор?

       – Так, ми провели лише один матч з трускавецькими “Карпатами” (2:0), але грали практично другим складом і перевірили новачків. Але на цьому етапі підготовки ми й не намагалися грати контрольні поєдинки. Нам вистачило й міні-футбольних поєдинків, які щовечора проводили у спортзалі.

       – Хто з новачків залишиться в команді?

       – Ми ще будемо спостерігати за Андрієм Распоповим та Олексієм Осиповим. Тому що в залі важко дати однозначну оцінку майстерності футболіста. А вже після другого збору в Туреччині можна буде сказати щось конкретніше.

       – Ви виїжджаєте 12 січня. Скільки чоловік повезете зі собою?

       – До Туреччини поїдуть 24 футболісти: всі гравці, яких готували в Трускавці, та два голкіпери – Мацей Налєпа та Андрій Тлумак. Візьмемо також зі собою кількох молодих львівських футболістів. У Трускавці непогано себе проявили Микола Іщенко, Любомир Іванський, Максим Фещук та Євген Шмаков. Можливо, до Туреччини поїдуть не всі з них, але шанс потрапити до основного складу у них є. Все залежатиме лише від них.

       – Широкого розголосу набула історія з відлученням від першої команди Хроля і Сучкова?..

       – Що поробиш, коли люди не розуміють, що таке дисципліна. Наскільки мені відомо, у них це не вперше – і при Голацу вони дозволяли собі так поводитися. Якщо вони зрозуміють, то повернуться до “основи”. Та поки що вони готуватимуться у складі “Карпат-2”.

       – Тобто справді мало місце порушення спортивного режиму?

       – Так.

       – Незважаючи на пояснення Хроля і Сучкова на офіційному сайті ФК “Карпати”?..

       – Мене жодні пояснення не цікавлять. Я ж маю пояснення сусідів, які написали на нас скаргу. До того ж я бачив їх того дня зранку. Які тут ще можуть бути пояснення? Хай працюють і в першій лізі доводять своє право грати в “основі”.

       На офіційному сайті клубу fckarpaty.lviv.ua оприлюднено пояснення порушників.

       Геннадій Хроль: “У ситуації, що склалася, нас було легше звинуватити, аніж виправдати. Так, я не спав о третій годині ночі, а причиною тому став скандал, який затіяли туристи у сусідньому номері. Я встав і постукав їм у двері, щоб вгамувалися, та це на них не подіяло. Але цього виявилося достатньо, щоб звинуватити мене…”. Олексій Сучков: “Визнаю, що у цьому інциденті є частка моєї вини. Але вважаю, що покарання не мало бути таким суворим”.

       Віктор Ходукін (тренер команди “Карпати-2”): “Тренери головної команди мали розмову зі Степаном Юрчишиним і повідомили, що скерували до нас двох футболістів – Хроля і Сучкова. Проте дні минають, а гравці не з’являються на тренуваннях (розмова відбулася у п’ятницю, 26 грудня)”.

       Михайло Практика (генеральний директор ФК “Карпати”): “Хроль і Сучков є гравцями “Карпат”, у них контракти з клубом. Через порушення спортивного режиму їх переведено до другої команди. Саме там вони будуть доводити своє право на місце в складі головної команди”.

       – Мироне Богдановичу, чи у цій ситуації немає підтексту, адже і Хроль, і Сучков були фаворитами вашого попередника Івана Голаца?..

       – То вони зробили себе фаворитами, тому й подумали, що їм все дозволено. Фаворитів у футболі не буває. Навіть справді великих футболістів позбуваються, коли вони поводяться не так.

       – Погодьтеся, це ще більше ускладнило кадрову ситуацію, адже “Карпати” впродовж минулого року мали коротку лаву запасних?..

       – Звичайно, та попереду ще три тренувальні збори, тож ми маємо можливість продовжувати комплектацію команди. Сподіваюся на досвід та майстерність Ярослава Хоми та Ігоря Лучкевича. Зараз основне наше завдання – знайти ще одного нападника.

       – Куди дивиться селекційна служба “Карпат” – на Україну, Балкани чи на Південну Америку?..

       – Ми всюди дивимось. Мабуть, зайве говорити, що в Україні маємо не такий вже й багатий вибір виконавців. Тож якщо не знайдемо нікого в Україні, шукатимемо за кордоном.

       – Багато говорилося про кількох гравців молодіжної збірної Польщі…

       – Ми їх передивились – гравців такого рівня достатньо і в Україні.

       – Ваше ставлення до того, що зірвався вояж до Бразилії…

       – Відверто кажучи, я й не був у захваті від того, що ми мали їхати до Бразилії. По-перше, довгий переліт, зміна часових поясів тощо. Звісно, за потреби ми б поїхали і туди. Та нічого страшного не сталося, що до Південної Америки ми не поїхали. Тож тепер працюватимемо за добре відомою всім програмою.

       – Футболісти “Карпат” Новорічні та Різдвяні свята проведуть вдома. Не боїтеся, що хтось повернеться в табір команди, скажімо, із зайвою вагою?..

       – Ні, всіх попереджено щодо цього. (Сміється). Впевнений, що через п’ять святкових днів усі повернуться в команду з точно такою ж вагою, як і поїхали додому.

Источник: Динамо Киев от Шурика

Новости партнеров

Комментарии: