Сборная Украины (U-18) заняла 4-е место на турнире в Чехии

Українська юнацька збірна (гравці 1990 року народження) повернулася з чеського Німбурку, де разом з іншими сімома колективами (U-18) брала участь у XIV Міжнародному турнірі імені Вацлава Єжека. Підопічні Юрія Мороза, програвши у малому фіналі господарям (1:3), посіли підсумкове четверте місце.

Наявність характеру
Це був перший збір команди, яка готується до виступу на чемпіонаті континенту-2009 (U-19), що проходитиме в Україні. Наставник «синьо-жовтих» залишився задоволеним виступом хлопців, особливо відзначивши їх бійцівські якості. «Ми двічі поступалися в рахунку в матчі проти шведів, першими пропустили гол від турків, але обидва рази спромоглися уникнути поразки – 3:3 та 1:1 відповідно. Це – свідчення наявності характеру», – вважає Мороз.

Програш господарям
Після двох нічиїх українці впевнено розібралися зі Словаччиною – 3:1, але ця перемога все одно не дозволила їм посісти перше місце в групі В. Наші співвітчизники вдовольнилися шансом вибороти третю підсумкову сходинку, але скористатися ним не змогли. На три голи чехів номінальні гості відповіли одним, який записав до свого активу київський динамівець Денис Гармаш.

Наступний суперник – Швейцарія
Жодного зі своїх футболістів Мороз виділяти не став. Навіть при тому, що саме українського півзахисника – Артура Карнозу з дніпропетровського «Дніпра» – було визнано найкращим гравцем турніру. За словами тренера, який працював з цією командою в штабі Юрія Калитвинцева під час кампанії Євро-2007 (U-17), він не збирається різко змінювати курс підготовки. Наступного разу кандидати зберуться в листопаді, напередодні останнього в цьому році товариського поєдинку – проти швейцарців. Цей спаринг, до речі, відбудеться в Донецьку чи Маріуполі – одному з міст-господарів Євро-2009.

XIV Міжнародний турнір імені Вацлава Єжека

24 серпня

Група А

Чехія– Норвегія – 2:3
Польща – Мальта – 4:0

Турнірне становище: Норвегія – 9 очок, Чехія – 6, Польща – 3, Мальта – 0.

Група B

Україна – Словаччина – 3:1
Швеція – Туреччина – 0:1

Турнірне становище: Туреччина – 7 очок, Україна – 5, Швеція – 2, Словаччина – 1.

25 серпня

Матч за 3-є місце. Чехія – Україна – 3:1

Фінал. Норвегія – Туреччина – 2:3

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: