Отбор ЕВРО-2009 (U-21). Михайличенко огласил список игроков, вызванных на сборы

У четвер, 4 жовтня, наставник молодіжної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до виїзних матчів кваліфікації Євро-2009 (U-21) проти Туреччини та Ліхтенштейну, що відбудуться 14 та 17 жовтня.

 

Кравченко − у складі

Підготовку до надважливих поєдинків «молодіжка» розпочне 8 жовтня. До списку Михайличенка потрапили 19 виконавців − два воротарі та 17 польових футболістів. Зауважимо, що наставник традиційно недорахувався Дмитра Чигринського та Олександра Гладкого, яких запросили до національної команди. Натомість у його розпорядженні − Костянтин Кравченко, котрого Олег Блохін одного разу вже викликав до табору головної збірної країни − перед матчем проти Грузії.

 

Травма Полянського

Порівняно з минулим тренувальним збором відсутні В’ячеслав Шарпар, Олексій Полянський та Олександр Яковенко. Останнього не викликали, зваживши на прохання клубу Яковенка − бельгійського «Генка», що готується до низки дуже важливих матчів. Гірник Полянський − травмований, а гра Шарпара в останніх поєдинках національного чемпіонату, очевидно, не влаштувала тренерський штаб молодіжної збірної. Нагадаємо, що досі не відновився захисник Ігор Коротецький, який ще 27 березня в товариському матчі проти збірної Болгарії зламав ногу.

 

Фомін повертається

Тим часом до табору «молодіжки» надійшла і гарна новина. Майже відновився після травми форвард «Металіста» Руслан Фомін, який має всі шанси допомогти команді у найближчих зустрічах. Для зміцнення центральної зони півзахисту Олексій Михайличенко викликав вихованця київського «Динамо» Дениса Дедечка, котрий наразі виступає за охтирський «Нафтовик-Укрнафту». Поповнилася молодіжна команда України і новачком. Ним став хавбек дніпропетровського «Дніпра» Дмитро Льопа.

 

П’ятірка динамівців

Найбільшу кількість виконавців − п’ять − цього разу до «молодіжки» делегувало «Динамо». «Дніпро» представлене трьома футболістами, «Нафтовик-Укрнафта», «Металіст» та «Шахтар» − двома, а «Ворскла», запорізький «Металург», «Закарпаття», «Чорноморець» та «Кривбас» − лише одним футболістом.

 

Україна в лідерах

Наразі «синьо-жовті» очолюють турнірну таблицю своєї групи з 6 очками після трьох матчів. Щоправда, у наших головних конкурентів турків така ж кількість балів при одній грі в запасі. Далі з 4 пунктами йде команда Чехії, що також зіграла лише два матчі. У активі вірмен − чотири гри та стільки ж очок, а Ліхтенштейн про позитив поки тільки мріє. Згідно з форматом кваліфікації у стадію плей-офф виходять переможці десяти груп та чотири найкращі другі збірні.

 

Склад молодіжної збірної України

Воротарі: Богдан Шуст («Шахтар» Донецьк), Олександр Рибка («Динамо» Київ);

Захисники: Олег Допілка, Віталій Мандзюк, Віталій Федорів (усі − «Динамо»), Олександр Чижов («Ворскла» Полтава);

Півзахисники: Тарас Степаненко («Металург» Запоріжжя), Максим Пашаєв («Кривбас» Кривий Ріг), Денис Дедечко («Нафтовик-Укрнафта» Охтирка), Микола Морозюк, Костянтин Кравченко, Дмитро Льопа (усі − «Дніпро» Дніпропетровськ), Сергій Зелді («Закарпаття» Ужгород), Костянтин Ярошенко («Чорноморець» Одеса);

Нападаючі: Володимир Прийомов («Шахтар»), Володимир Лисенко («Динамо»), Денис Олійник («Нафтовик-Укрнафта»), Руслан Фомін, Олексій Антонов (обидва − «Металіст» Харків).

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: