Отбор на ЕВРО-2008. Блохин вызывает провереных игроков

Милевский (ffu.org.ua)
На жовтневі матчі кваліфікації Євро-2008 проти Шотландії та Фарерських островів головний тренер збірної України Олег Блохін викликав 20 гравців. До списку кандидатів, оприлюдненому у п’ятницю, 5 жовтня, не потрапив жоден новачок. Слід відзначити, що цього разу до лав національної команди не запросили московського спартаківця Максима Калиниченка. Зате повернувся до збірної Артем Мілевський.

 

Тріо легіонерів

Загалом до списку Блохіна потрапили два воротарі та 18 польових гравців, які захищають кольори трьох вітчизняних та трьох закордонних клубів. Найбільше представництво в ньому мають київське «Динамо» та донецький «Шахтар», що делегуватимуть до Конча-Заспи по шість гравців. На одного менше відрядить на збір команди, який розпочнеться у вівторок, 9 жовтня, дніпропетровський «Дніпро». Нарешті, тріо легіонерів складатиметься з «англійців» Андрія Вороніна та Андрія Шевченка, а також «росіянина» Анатолія Тимощука.

 

Четверте місце

Найближчі поєдинки відбірного турніру наша команда проведе 13 та 17 жовтня, відповідно − в Шотландії та вдома з аутсайдерами із Фарерських островів. Наразі в кваліфікації Євро-2008 українці посідають четверте місце в групі В, маючи після 8 проведених ігор 13 очок. Попереду нашої команди − Шотландія (21), Італія (20) та Франція (19). Утім, усі вони провели на один матч більше. Нагадаємо, путівки до фінального турніру, який прийматимуть наступного року Австрія та Швейцарія, отримають дві найсильніші збірні групи.

 

Склад збірної України

 

Воротарі: Олександр Шовковський («Динамо» Київ), Андрій П’ятов («Шахтар» Донецьк»).

Захисники: Андрій Несмачний («Динамо»), Володимир Єзерський, Олександр Кучер, Дмитро Чигринський (усі − «Шахтар»), Андрій Русол («Дніпро» Дніпропетровськ).

Півзахисники: Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик (усі − «Динамо»), Сергій Назаренко, Олег Шелаєв, Олександр Грицай (усі − «Дніпро»), Олексій Гай («Шахтар»), Анатолій Тимощук («Зеніт» Санкт-Петербург, Росія).

Нападники: Андрій Воробей («Дніпро»), Андрій Воронін («Ліверпуль», Англія ), Олександр Гладкий («Шахтар»), Артем Мілевський («Динамо»), Андрій Шевченко («Челсі» Лондон, Англія).

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: