Отбор ЕВРО-2009 (U-21). В молодежной сборной Украины эпидемия травм

У понеділок, 8 жовтня, молодіжна збірна України провела відкрите тренування на базі київського «Динамо» в Конча-Заспі. Наставник команди Олексій Михайличенко визнав, що зіткнувся з серйозними кадровими проблемами, однак це не знімає з «синьо-жовтих» завдання перемогти в обох найближчих матчах − проти Туреччини та Ліхтенштейну.

Турецький боржок
«Не треба нагадувати, що наступні матчі для нас надзвичайно важливі, − взяв слово Олексій Михайличенко. − Дуже хотілося б, щоб цей етап − з трьох виїзних поєдинків − ми пройшли без втрат. Перший крок ми зробили, нещодавно перемігши в Єревані збірну Вірменії. Тепер пора повернути боржок туркам, котрим ми програли в Києві». Нагадаємо, що наша команда 14 жовтня зіграє в Стамбулі проти турецьких однолітків, а за три дні − в Ахені проти Ліхтенштейну.

Кадрові проблеми
«На жаль, ми зазнали суттєвих кадрових втрат. Дмитро Чигринський та Олександр Гладкий викликані до національної збірної. Травмовані Олексій Полянський, Віталій Федорів та Володимир Лисенко. Вони нам не допоможуть, − продовжив наставник. − Сумнівно, що вчасно відновиться Руслан Фомін. Невелике ушкодження у Богдана Шуста, однак сподіваємося, що при необхідності він зможе допомогти команді».

Виклик Вернидуба
«Зважаючи на брак захисників, ми в терміновому порядку викликали у табір гравця запорізького «Металурга» Віталія Вернидуба, − розповів Михайличенко. − Також ви знаєте, що до нас приєднався новачок із дніпропетровського «Дніпра» Дмитро Льопа. Пішовши назустріч бельгійському «Генку», ми вирішили не запрошувати Олександра Яковенка. В команді вистачає достойних виконавців півзахисту, а у хлопця з’являється непоганий шанс закріпитися в основному складі клубу. Якщо так станеться, то це піде на користь і йому, і «молодіжці».

Сум Фоміна, радість Льопи
Поспілкувалися з журналістами і Руслан Фомін з Дмитром Льопою, щоправда, настрій у хлопців був кардинально протилежним. «Мій стан залишає бажати кращого − перелом гомілкрстопа все ще дається взнаки, − бідкався Фомін. − Боляче навіть бутси взувати, не те що тренуватися. Лікарі поки прогнозів дати не можуть, та, думаю, навряд чи зможу допомогти команді». А ось Льопа навпаки готовий на всі сто: «Колектив прийняв мене дуже добре, тренуюся із задоволенням. Щасливий, що нарешті заслужив виклик до молодіжної збірної, і намагатимуся довести тренерам свою користь».

Дискваліфікація Михайличенка
До кадрових проблем збірної додалась і дискваліфікація Олексія Михайличенка на два офіційні матчі за вилучення у поєдинку проти Вірменії. Тоді, нагадаю, головного тренера «синьо-жовтих» резервний арбітр змусив залишити тренерську лаву наприкінці гри. Незважаючи на те, що за правилами четвертий рефері не має права вилучати будь-кого з поля, Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА вирішила відсторонити Михайличенка на два матчі. Таким чином, впродовж поєдинків проти турок та ліхтенштейнців наставник «синьо-жовтих» не зможе перебувати на тренерській лаві, заходити до роздягальні та взагалі знаходитися поруч з гравцями на стадіоні.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: