Александр ЯРОСЛАВСКИЙ: “На обиженых воду возят”

Ярославский(champion.com.ua)

Інтерв`ю власника “Металіста” Олександра Ярославського записане журналістом телеканалу СТБ Миколою Васильковим.
 
– Я розпочну з ігор  “Металіста” в Кубку УЄФА. От цей матч, що “Металіст” програв “Евертону”, чи можна назвати його для вас найбільшим але приємним розчаруванням?
– Матч “Металіст” – “Евертон”, я навряд чи визначав би таким образливим словом, як розчарування. Ну яке це розчарування? Ми в перший раз дебютували в єврокубках, дістався  нам гідний суперник і відіграти в “Ліверпулі” – 1:1, а тут вести в рахунку і зіграти 2:3…Зрозуміло, що це не перемога, але, у всякому разі, це гарний початок.
 

– А ви себе емоційно ведете під час футбольних матчів?  

– Емоційно, так. Я дуже сильно переживаю. До мене не підходь.
 

– А які були відгуки після матчу від ваших колег по цеху президентів клубів? Хто вам подзвонив відразу після матчу з “Евертоном”?

– Мені подзвонив Ринат Леонідович. Ми з ним обговорювали двобій, і йому гра “Металіста” сподобалася. Тому що це дійсно була гра!
 

– Як вам у свою чергу гра “Шахтаря”?

– Ну, “Шахтар” сьогодні на рівні, він сьогодні далеко пішов від інших команд і я радий, що в нас з’явилася команда яка може скласти конкуренцію європейським клубам.
 

– Зараз ви робите великі інвестиції в команду. Але в той же час у передсезонному інтерв’ю Маркевич сказав, що в принципі йому добре було б і доукомплектовати команду. Він хотів би взяти ще гравців високого рівня. Чи є в планах команди завдання доукомплектовуватися саме для єврокубків?

– Так, я згодний з вами. Плани такі є. Знаєте, як говорять в Англії, чому у вас така гарна трава? Тому що ми її поливаємо і стрижемо. Англійці говорять ми її теж, поливаємо і стрижемо, тільки триста років. Тому за один рік навряд чи можна побудувати команду таку, котру хотілося  б і мені, і Мирону Богдановичу. І природно, в планах є позиції, що ми хочемо підсилювати. 
 

– Вже узимку?

– Так будемо займатися цим вже узимку
 

– А, який ринок ви будете досліджувати? Як “Дніпро” будете робити ставку на українських гравців, або як “Шахтар” будете залучати гравців середнього вже європейського рівня?

– Ми будемо залучати гарних гравців. ( Сміється) 
 

– Чи можна зараз назвати Харків лідером українських міст у плані підготовки до Євро 2012, з огляду на той факт, що місто не заявлене як основне?

– Ну, я не беруся визначати, лідер він чи ні. Нехай це вирішують фахівці.
 

– А вам не кривдно, що місто усе ще запасне, а робиться більше, ніж будь-де?

– На ображених воду возять, тому я не звертаю уваги на те кривдно мені чи ні. Я просто зі своїми колегами роблю все можливе, щоб Харків був основним містом чемпіонату Європи. Для цього ми створимо всю інфраструктуру
 

– Ви прагнете отримати хоча б один матч Євро-2012, або у ваших планах забрати чемпіонат, наприклад, у Львова?

– Ми прагнемо до максимуму: отримати статус основного міста. Компромісні варіанти мене не цікавлять.
 

– А коли ви думаєте, остаточно буде прийняте рішення, хто зможе приймати Євро -2012 , а хто ні?

– А я ж не знаю, хто його буде приймати
 

– Ви дійсно збираєтеся вкласти рекордні 100 мільйонів доларів у програму розвитку міста саме до Євро2012. Адже це навіть більше ніж у Димінського, це більше ніж збираються вкласти в будь-якому іншому регіоні.  Чи правда це?

– Ну, я думаю, цифра ця буде набагато більше. Ми ж займаємося не тільки реконструкцією стадіону і будівництвом “Металіст – Сіті”. Ще ми займаємося реконструкцією  Харківського аеропорту. Він, я думаю, теж потягне на пристойну суму.  Я не беруся судити точно, стільки буде витрачене усього. Але це будуть пристойні інвестиції.
 

– А ви кооперуєте витрати з кимсь ще? Можливо з обласною владою, міською?

– Практично ми будуємо новий стадіон. Ви подивитеся, адже ми практично з нуля побудували південну трибуну. Абсолютно з нуля ми будуємо східну трибуну. Я думаю, та ж доля спіткає і західну трибуну. З обліком того, що ми повинні там побудувати гідні VIP-місця, зони для журналістів, футболістів. Ми зустрічалися вчора з архітекторами і прийшли до висновку,  що це буде практично нова трибуна. Фактично в нас залишається одна північна трибуна, та й вона буде реконструйована. Навіс зовсім новий буде. Фактично – це буде новий стадіон. І отут природно допомагають нам і обласна і міська влада.
 

– А коли стадіон матиме свої остаточні обриси?

– До 2009 року. Адже той же навіс, його будувати практично півтора року. І при усьому при тім,  ми стадіон не закриваємо. Це одна з основних складностей
 

– І питання з приводу проекту “Металіст -сіті”. Що це буде Манхеттен або Відень? Або може бути фрагмент якоїсь сучасної цивілізації? На що це буде схоже?

– Це буде схоже на казку! (сміється)
 

– І останнє питання про уболівальників. У Донецьку, наприклад, Рінат Ахметов одним з основних принципів розвитку футболу вважає роботу з уболівальниками.  Чи буде у вас подібна програма роботи саме з уболівальниками і залученні їх до життя клуба.

– Найкраще залучення уболівальників, це привозити такі команди як “Евертон”. 33 тисячі було присутні. За останні двадцять років не було такої кількості глядачів яке було на матчі з “Евертоном” ! Це раз.  Друге, ми створимо умови, для уболівальників побудувавши комплекс місто в місті – “Металіст – Сіті”! І вони будуть відвідувати цей комплекс.
 

– А як на рахунок того, щоб спілкуватися з уболівальниками і проводити відкриті прес – конференції. Наприклад, раз на три місяці і відповідати на всі найгостріші питання?

– Ну, якщо уболівальники побажають, то я готовий. З будь-якою періодичністю, яку вони тільки захочуть.
 

– Ну й останнє питання з приводу нашої збірної.  Чи потрібна команді кардинальна реконструкція, якої бояться гравці?

– Природно я хотів би перемог від національної збірної. І вважаю, що там необхідно кардинальні зміни. Які? Повинні визначати ті, хто за це відповідає.       

Источник: Чемпион

Новости партнеров

Комментарии: