Львовские “Карпаты” снова критикуют руководство украинского футбола

Відкритий лист

Президенту ФФУ
п. Суркісу Г. М.

Президенту ПФЛ
п. Сафіулліну Р. С

Вже декілька років керівники нашого футболу говорять про необхідність дієвих заходів, спрямованих на збільшення інтересу глядачів до матчів чемпіонату країни. А що ми маємо на практиці? Пригадуєте, як в останньому турі минулого чемпіонату вболівальникам запропонували трансляції матчів „Арсенал” – „Динамо” та „Шахтар” – „Металург” Запоріжжя, де команди грали дублюючими складами, без мотивації і турнірних завдань. Натомість принципові матчі „Дніпро” – „Металіст” та „Ворскла” – „Іллічівець” телеглядачі так і не побачили.

У нинішньому чемпіонаті ПФЛ та її партнер „Медіа Спорт Промоушн” збільшили у турі кількість телетрансляцій, але знову ж таки виникають питання. Про який телевізійний рейтинг програми може йти мова, коли матч відбувається у робочий день, п’ятницю, транслюється з 18.00. У цей час низька і глядацька відвідуваність на місцевих стадіонах. У вихідні ж дні пропонуються трансляції о 19.00, у час, коли біля екранів збираються переважно на перегляд розважальних програм та фільмів. Чомусь у Росії та й у Європі у вихідні дні початок футбольних матчів призначається на 13.00-15.00 годину. Складається враження, що в Україні ніхто не працює не лише на популяризацію футболу, а й взагалі над проблемою реального наповнення бюджетів клубів та ПФЛ.

Футбольний клуб „Карпати” раніше звертався до ПФЛ з відповідними пропозиціями. Востаннє ми звернулися з конкретним проханням переглянути початок матчу „Карпати” – „Дніпро”, який має відбутися у Львові 2 листопада, а саме з 18:00 на 19:00. Відповіді, окрім усних докорів, не отримали.

У нашому футболі назбиралось багато проблем, які не можна вирішити швидко. Окреслена ж вище проблема лежить на поверхні і нам не зрозуміла мовчазлива позиція керівників нашого футболу та спонсорів чемпіонату, які вкладають у нього чималі кошти. Невже це просто викинуті на вітер гроші, і рейтинг футбольних матчів нікого не цікавить? Якщо це так, то нам вдвічі прикро, тому що ФК „Карпати” завжди вважав і вважає футбольний матч дійством, яке заслуговує не лише на увагу, але й підвищений глядацький інтерес, яким не можна і не слід нехтувати.

Тому матч „Карпати” – „Дніпро” відбудеться 2 листопада о 19:00. Інтереси вболівальників для нас важливіші, аніж забаганки чиновників.

Генеральний директор ФК «Карпати» О. А. Єфремов

Источник: ФК “Карпаты” (Львов)

Новости партнеров

Комментарии: