Підсумки першого турецького збору “Карпат”

У п”ятницю, 30 січня, в приміщенні ФК „Карпати” відбулася прес-конференція за участю головного тренера „Карпат” Мирона Маркевича, присвячена підсумкам зборів команди в Туреччині.

– Збір в турецькому місті Кіріш і вдався, і в деякій мірі не зовсім, – розпочав Мирон Богданович. – Мається на увазі те, що в кінці збору багато гравців занедужали. Та й два дні випали через складні погодні умови. І добре, що це не був останній перед сезонний збір „Карпат”. Тож в останній грі проти московського „Торпедо-Лужники” діяли експериментальним складом. Щодо попередніх наших товариських матчів, то результати їх досить повно висвітлювалися в пресі. Якістю гри проти „Крильєв Совєтов” залишилися задоволеними. Що не скажеш про стару хворобу „Карпат” – реалізація гольових моментів. В кінці матчу, як не раз у першому колі, самі собі „привезли” пенальті, але Налєпа виправив свою ж помилку. В матчах проти одних з кращих першолігових російських команд „Уралана” та „Терека” діяли наші молоді гравці, а також ряд нових гравців. І відверто кажучи, рівень тих бразильців, які побували в нас не перегляді був нас тільки низьким, що після першого тайму ми вирішили відмовитись від їх послуг. Взагалі дивує те, як агенти можуть пропонувати такого рівня футболістів до команд вищої ліги. Єдину впевнену перемогу „Карпати” здобули над „Соколом”. Матч з „Анжи” не дограли, бо один з гравців суперника став бутсою на груди Бровченка, який лежав на траві. Згодом вже Віктор зіграв жорстко, почалася групово штовханина і матч заради уникнення травм е був дограний.

– Чим можна пояснити такі прикрі інциденти на полі?

– Я вже понад двадцять років треную команди і не пригадую, щоб коли-небудь обходилось на перших зборах без подібних сутичок. Їх можна пояснити тим, що гравці скучили за футболом, відсутність у товариських матчах дискваліфікацій після червоних каток.

– Які враження справили на вас молоді гравці „Карпат”?

– Непогано відіграв Платон. Іншим же гравцям треба ще працювати і працювати. Відверто кажучи в їх очах не бачив особливого бажання. Тож деяких гравців залишаємо у Львові, а на другий турецький збір викликаємо Сергєєва, Веприка, Донця.

– На одному з товариських матчів був присутній головний тренер збірної України Олег Блохін. Які його враження від „Карпат”?

– Так ми разом спостерігали за грою „Карпат” зі „Соколом”. Олегу Володимировичу сподобались дії Мізіна та Беня і думаю вони поїдуть на збір національної команди до Лівії.

– Що можете сказати про нинішніх і потенційних новобранців „Карпат”?

– З Распоповим та Бровченком на днях збираємося підписати контракти. Розраховуємо і на досвідченого Назарова. Щодо молдаванина Голбана, то очікуємо його приїзд до Львова, і якщо переговори успішно закінчаться з керівництвом клубу, то візьмемо його на збір до Туреччини. Можливо ще хтось появиться з нових гравців, адже селекційний процес триває. Загалом підкреслю, що кістяк „Карпат” збережеться і нових людей багато не буде.

– Які позиції „Карпат” ще потребують підсилення?

– Команді потрібен лівий півзахисник, і звичайно ж, хороший нападаючий.

– У деяких ЗМІ проскакувала інформація, що “Карпати” цікавляться Черновим?

– Ні з цим гравцем ми не пов”язані. Свого часу він непогано відграв за „Карпати”, а чому в нього не склалася гар в „арсеналі” треба його питати.

– Як виглядав на зборах Хома, у якого закінчилась тривала дискваліфікація?

– Впевнений, що цей досвідчений гравець підійде до старту

– Чи залишилося у планах „Карпат” виступи у Кубку Інтертото?

– З приводу цього питання є моя позитивна домовленість з президентом клубу Петром Димінський. Для цього потрібно добре відіграти друге коло нинішнього сезону і відповідне фінансове підгрунтя.

– Чи відомі вже суперники „Карпат” під час другого збору у Туреччині?

– Цей етап підготовки відбудеться у знайомому нам містечку Кіріш з 2 по 18 лютого. До делегації ФК „Карпати” увійде 23 футболісти. На 5 лютого запланована гра з австрійським клубом „Адміра-Ваккер”, 9 лютого – з румунським ФК „Брашов”, 12 лютого вищоліговим корейським клубом „Інчонг” і 15 лютого – з латвійською командою „Вентспілс”. Можливо відбудеться ще одна гра.

Источник: ФК Карпаты Львов

Новости партнеров

Комментарии: