Товарищеский матч (U-19). Украина обыграла Италию

У середу, 16 квітня, юніорська збірна України (футболісти 1989 року народження) у товариському поєдинку, що проходив у Києві, з рахунком 1:0 перемогла італійських однолітків. Єдиний гол на початку зустрічі записав до свого активу форвард київського «Динамо» Андрій Ярмоленко.

Україна (U-19) − Італія (U-19) − 1:0
Гол:
1:0 Ярмоленко (9).

Україна:
1 тайм:
Сидоренко − Сагайдак, Петров, Микицей, Довгий − Білий, Мартинюк, Степаненко, Політило − Зозуля, Ярмоленко

2 тайм: Кичак − Пінчук, Бутенін, Коншин, Політило − Сворак, Ковальов, Яворський − Карноза − Коноплянка, Міщенко.

Італія: Віотті (Піонсолліо, 69) − Дарміан, Джентили, Тральяні (Морі, 46), Браскалін − Полі (Россі, 46), Раджіо (Нітріде, 46), Палумбо (Марчетті, 41), Маццарані − Карбонаро (Дзамблера, 46), Еусепі. 

Попередження: Ковальов (71) − Тральяні (18), Маццарані (73)

Важливий спаринг

Для обох команд цей спаринг мав неабияке значення напередодні травневих випробувань в еліт-раунді відбору Євро-2008 (U19). Тож, не дивно, що тренери суперників − Олександр Лисенко та Франческо Рокка − викликали на цей збір майже усіх найсильніших виконавців.

Швидкий початок

У дебюті активніше діяли господарі, яким пощастило відзначитися швидким голом. Півзахисник «Харкова» Максим Білий, виконуючи простріл з правого флангу, ледве не поцілив м’ячем у ворота, і хоча голкіпер «Брешиї» у відчайдушному стрибку положення врятував, Андрій Ярмоленко вчасно зіграв на добиванні − 1:0.

Втручання Сидоренка

До перерви по-справжньому небезпечні моменти виникали вкрай рідко. «Синьо-жовті» здебільшого перевіряли пильність Серджіо Віотті «пострілами» здалеку, а італійці вперше потурбували Дениса Сидоренка лише на 25-й хвилині. Найбільш реальну нагоду гості отримали наприкінці тайму, коли воротар «Металіста» не без труднощів парирував удар Андреа Маццарані.

Фактор Карнози

На другу половину матчу Олександр Лисенко виставив відразу десятьох свіжих гравців, залишивши на полі лише хавбека «Чорноморця» Сергія Політила. Відразу шістьох нових виконавців увів у бій і його апеннінський візаві, після чого гра значно пожвавішала. Завдяки нестандартним діям дніпропетровця Артура Карнози у воріт збірної Італії виникала перманентна небезбека, втім підкріпити результативним ударом гострі передачі плеймейкера не вдалося ані Олегу Мищенку, ані Євгену Коноплянці .

Перший тайм − більш вдалий

Втім, і апеннінська команда по перерві ледве не скористалася декількома технічними та позиційними помилками українського півзахисту. На післяматчевій прес-конференції наш наставник зазначив, що перша частина поєдинку йому сподобалася більше. З іншого ж боку, він не приховував свого задоволення результатом та якістю гри своїх підопічних.

Виконане завдання

«Звісно, з нашого боку не обійшлося без прикрих промахів, втім варто відзначити відповідальне ставлення хлопців до своїх обов’язків. Усе, про що ми домовлялися з футболістами, вони виконали. Вважаю, що ми були сильнішими та заслужено здобули перемогу», − прокоментував перебіг подій на полі НТКУ ім. Баннікова Олександр Лисенко. 

Необхідний складник

«Цей вік виконавців − потенційно дуже сильний. Зараз ми не тільки награємо певні тактичні схеми, а й гуртуємо підопічних психологічно. Недаремно, серед наших спаринг-партнерів вже були команди Франції (1:0), Португалії (2:3), Іспанії (0:1). Впевненість у власних силах, відсутність боязливості перед суперником − необхідний складник становлення збірної, перед якою поставлено високі завдання», − резюмував український тренер.

Источник: ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: