Евгений КУЧЕРЕВСКИЙ: “Забивать будем со второго эшелона”

Нині до футболістів дніпропетровського “Дніпра” підвищена увага, адже саме цей вітчизняний клуб має розпочати новий футбольний рік відповідальними матчами у розиграші Кубка УЄФА. У неділю дніпропетровці у доброму гуморі прибули до рідного міста із турецького Белека, де команда проводила черговий навчально-тренувальний збір. Враженнями про хід підготовки команди поділився головний тренер “Дніпра” Євген КУЧЕРЕВСЬКИЙ.

– Я цілком задоволений тим, як команда провела цей важливий для нас етап підготовки, – говорить Євген Мефодійович. – Усе, що було заплановано, хлопці виконали на сто відсотків. Цьому сприяли хороші погодні умови. Різноплановими були у нас і суперники, з якими провели контрольні спаринги. Звичайно, футболістам довелося виконати величезний обсяг роботи, однак ніхто з них не скаржився, а плідно працював. Тож ні до кого у мене немає претензій.

– Євгене Мефодійовичу, як нині справи у Венглинського?

– Проблеми із ахіллом продовжують переслідувати Олега. Нам навіть довелося відправити його зі зборів до Києва на консультацію з лікарем. Справа доволі серйозна, тож найближчими днями він чекає виклику із Гамбурга. Треба залучити німецьких фахівців для уточнення діагнозу. Гадаю, ситуація має прояснитися найближчим часом. Якщо все буде у нормі, Венглинський приєднається до команди вже в Іспанії.

– У турецькому Белеку “Дніпро” мав переконливий вигляд у спарингах.

– У цих поєдинках ми намагалися награвати склад, близький до оптимального. Дуже напруженим був матч проти “Гайдука”. Цікава річ, але хорвати лише з нами вперше дограли матч до кінця. До того вони через непогодження з суддівством заздалегідь залишали футбольне поле. У другому таймі ми їх у фізичному плані “зім’яли”. З австрійським “Штурмом” хлопці легко впоралися, навіть кілька нових тактичних задумок спробували відпрацювати. А у зустрічі проти російського “Сатурна” команда вже мала цілком збалансований вигляд. Супернику ми навіть жодного шансу не залишили. Приємно було спостерігати, як хлопці керували грою і навіть знущалися у другому таймі над суперником.

– Євгене Мефодійовичу, все ж таки проблеми через відсутність у складі так званих чистих форвардів турбують усіх перед відповідальними матчами проти “Олімпіка”.

– Ми – у постійному пошуку. Французька команда дуже сильна і могутня. “Олімпік” демонструє швидкісний атакувальний футбол, до цього шаблону і ми прагнемо. Експериментуємо. Ось, наприклад, в останній контрольній зустрічі Ротань виконував функції форварда. Однак не виключено, що проти французів зіграємо без нападників, а забиватимемо з другого ешелону. Дай, Боже, щоб не збився приціл у Ротаня та Назаренка.

Источник: “Украинский футбол”

Новости партнеров

Комментарии: