Польский триумф на Мемориале Лобановского

Несподіваним розгромом молодіжної збірної Болгарії увінчався фінальний матч VI Меморіалу Валерія Лобановського, що завершився у середу, 20 серпня. Команда Польщі просто познущалася над вчорашніми кривдниками українців, відправивши до воріт болгар три «сухі» м’ячі. Дублем відзначився Марцин Водецький, котрому двічі асистував Рафал Куява. Третій гол записав у актив Радослав Миколайчак.

Виснажені болгари

Нагадаємо, що у півфіналі Болгарія обіграла Україну, а Польща − Північну Ірландію. За враженнями, що склалися після попередніх матчів, умовними фаворитами у фіналі виглядали болгари. Однак на відміну від поєдинку з українцями, проти поляків балканці не зуміли показати свої найкращі якості. Очевидно, на битву з «синьо-жовтими» у них пішло надто багато сил. У вирішальній зустрічі підопічні Івана Колєва діяли на невисоких швидкостях, не витримували належний ритм гри, частенько не встигали повертатися в оборону.

Дубль Куяви і Водецького

Тим часом юні польські майстри виглядали свіжими, не боялися йти великими силами вперед, організовано відходили назад, вдало страхуючи один одного при втраті м’яча. Чого не скажеш про болгар − чи то втома, чи то брак концентрації зумовили величезну кількість помилок у всіх ланках. Дві з них призвели до пропущених голів уже в першому таймі. Спочатку на лівому фланзі оборони не встежили за Куявою, який забезпечив зручною передачею Водецького. Той перекинув м’яча з ноги на ногу і відправив його у сітку. Потім хтось із болгар у своєму карному майданчику просто подарував м’яча тому ж Куяві, далі − пас на вільного Водецького і удар в порожні ворота.

Подарунок від несвятого Миколайчака

Між цими епізодами болгари ще більше ускладнили собі завдання: Момчіл Цветанов отримав червону картку. Очевидно, за лайку на адресу арбітра. Далі втомлені та деморалізовані болгари особливих проблем полякам не створили, навпаки − пропустили третій гол. Втрата м’яча на лівому фланзі болгарської оборони призвела до швидкої контратаки поляків, котра завершилася ефектним ударом Миколайчака у лівий від кіпера верхній кут воріт. Болгари намагалися відіграти бодай гол, та не змогли. Не допомогло їм навіть вилучення Бартоломея Дуджича за неспортивну поведінку…

Польща – Болгарія 3:0
Голи:
Водецький (14, 31), Миколайчак (69).

Польща (U-21): Глива, Баста (Плотка, 42), Штайнке, Кісіл (Глік, 2), Ужалевський, Єлен (Рибус, 46), Вілчек, Садлок (Касперкевич, 46), Водецький, Висоцький (Миколайчак, 46), Куява (Дуджич, 60).

Болгарія (U-21): Александров, Панов (Гаджалов, 46), Генєв, Віданов, Н.Дюльгеров (Златев, 61), Курдов (Тонєв, 46), Петаков, Сабєв (Макенджиєв, 37), Чипєв, Цветанов, Д.Дюльгеров (Петров, 40).

Вилучення: Цветанов (24), Дуджич (75).

 

Источник: Официальный сайт ФФУ

Новости партнеров

Комментарии: