“Борисфен” хочет “выставить” “Черноморец”

Футбольний клуб “Борисфен” претендує на 170 тисяч Євро компенсації за свого вихованця Дениса Стояна, який нещодавно підписав контракт з одеським “Чорноморцем”. Зі зверненням сплатити зазначену суму президент клубу Ігор Ковалевич уже звернувся до одеситів і найближчим часом збирається поставити це питання на засідання Бюро ПФЛ.

Такі вимоги до “Чорноморця” “Борисфен” спонукав виставити лист з палати вирішення суперечок ФІФА, у якому зазначено, що надання статусу вільних агентів футболістам Смальку та Стояну знаходиться у відомстві національної асоціації, однак компенсація за підготовку молодих гравців віком до 23 років чітко регламентована міжнародними нормами ФІФА.

170 тисяч Євро за Дениса Стояна, якому зараз 22 роки одеський клуб має сплатити згідно з циркуляром ФІФА за номером 826 від 31 жовтня 2002 року. Зазначимо, що за рішенням спочатку Бюро ПФЛ, а потім КДК ФФУ і Апеляційного комітету ФФУ було підтверджено статус вільних агентів Денису Стояну та Андрія Смальку. Однак, “Борисфен” подав скаргу до палати спірних рішення ФІФА, щоб отримати за футболістів компенсацію. Після цього Д. Стоян підписав контракт з “Чорноморцем”, а А.Смалько перебував на оглядинах у московському “Спартаку”. Як стало відомо, Андрій Смалько не підійшов багаторазовим чемпіонам Росії і повернувся до Києва. До речі, у разі переходу Смалька до буд-якої команди, його новий клуб також повинен буде сплати компенсацію за нього “Борисфену”.

Источник: champion.com.ua

Новости партнеров

Комментарии: