Сергій Ковальчук: “Три матчі через день – важкувато”

Гравець львівських “Карпат” Сергій Ковальчук найінтенсивніше провів тренувальний збір у складі своєї збірної. Національна команда Молдови на турнірі, який проходив на Мальті, за п’ять днів провів три поєдинки.

– Важко проводити три матчі підряд, з перервою в один день. Вже у третій грі проти естонців ми виступали на тлі втоми. Крім цього, постійні перельоти негативно впливають.

На цьому турнірі ми виступали фактично молодіжною збірною. Із гравців національної команди приїхали тільки я, Ґолбан та Катинсус. Поєдинки проходили на гарному стадіоні, проте якість газону могла б бути кращою. Зокрема, на зборах “Карпат” у Туреччині футбольні поля були якіснішими. Лише перший матч із мальтійцями я не відіграв повністю. Просто наставника нашої збірної задовольняв нічийний підсумок матчу із господарями, і він дав змогу трохи відпочити. У наступних поєдинках білорусам та естонцям ми програли із мінімальним рахунком 0:1. Якщо підсумовувати виступи збірної Молдови на мальтійському турнірі, то ми зіграли майже як французи на чемпіонаті світу.

– Якесь завдання ставилося перед збірною Молдови на цьому турнірі?

– Пріоритетом був перегляд молодих футболістів, тобто найближчого резерву. Гадаю, якби наша збірна виступала у звичному складі, то спокійно могла б здобути перемогу в турнірі. Склад учасників виявився не дуже сильним.

– Разом з тобою із тренувального табору “Карпат” на Мальту вирушив і Олександр Ґолбан. Хотілося б почути від Сергія Ковальчука характеристику на партнера по збірній, а також дізнатися, за яких умов він отримав травму?

– Олександра Ґолбана можна назати форвардом таранного типу. Він завжди намагається зачепитися за кожен м’яч, добре грає головою. Ґолбан є командним гравцем, дуже часто скидає м’яч після верхових передач на своїх партнерів. Вже у чемпіонаті він покаже на що спроможний. Головне, щоб не бракувало гольових моментів. Стосовно травми, то Олександр зазнав її напринкінці першого матчу, коли проти нас діяла команда господарів. Десь на 90 хвилині гравець суперника, виконуючи підкат ззаду, завдав нашому форвардові пошкодження (тріщина малої гомілкової кістки). До речі, через те, що не зміг далі продовжувати свої виступи Олександр Ґолбан, ми залишишилися без нападників. Адже лише він серед футболістів, які приїхали на Мальту, представляв атакуючу ланку.

Повідомляє власний кореспондент -=ПРО ФУТБОЛа=- у Львові Віктор Мельський

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: