Юрій Дячук-Ставицький: “Ми створюємо українські “Карпати””

2004-й рік в історії львівських „Карпат”, на думку багатьох спеціалістів та оглядачів, повинен стати до певної міри переломним і визначальним . Згідно з останніми рішеннями керівництва галицького футболу і у зв’язку з певними структурними змінами, які відбулися, нового забарвлення та спрямування набуває робота в усіх життєво важливих напрямах діяльності. Як уже повідомлялося, в структурі ФК „Карпати” з’явилася нова посада – спортивний директор. Її обійняв досвідчений футбольний фахівець, тренер команди “Карпати”, заслужений тренер України Юрій Дячук-Ставицький. За плечима Юрія Михайловича величезний досвід роботи – як із дитячими колективами, так і з професіональними командами. Пропонуємо вашій увазі перше інтерв’ю Юрія Дячука-Ставицького на посаді спортивного директора ФК “Карпати”, яке він дав саме нашій газеті.

– Юрію Михайловичу, які завдання керівництво клубу поставило перед вами і тими підрозділами ФК „Карпати”, які є у підпорядкуванні спортивного директора?

– До моєї компетенції і сфери діяльності входить контроль за роботою департаменту футболу ФК „Карпати”, який очолює Георгій Сирбу, уся трансферна та селекційна робота клубу, яку провадить Олександр Кулішевич, науково-методична діяльність, очолювана Олександром Соломонком, а також розвиток і вдосконалення системи дитячо-юнацького футболу. Тож, як бачите, завдання переді мною стоїть чітке й однозначне – забезпечити команду „Карпати” висококваліфікованими футболістами, яким до снаги буде виконувати ті вимоги, які ставитеме перед командою керівництво та тренер.

– Як будуватимете свою роботу, і які кроки вами вже зроблені?

– Усі ми чудово розуміємо, що чи не найголовнішим напрямом діяльності ФК „Карпати” є налагодження безперебійної системи підготовки місцевої талановитої молоді, яка б поповнювала ряди головної команди регіону. Саме цій ділянці роботи всі ми повинні приділяти найбільше уваги. І не лише на словах, а конкретними діями та зусиллями. На даний момент ми зуміли добитися розширення штату працівників нашої школи – СДЮШОР „Карпати”. Зокрема, запрошено до роботи з дітьми таких авторитетних фахівців як Ігор Артимович та Андрій Карімов. Крім цього, ввели до штату школи додаткову посаду лікаря. Ми чудово усвідомлюємо всі ті засади, на яких повинен функціонувати і розвиватися дитячо-юнацький футбол. Тому робимо все для того, аби принципи роботи і система підготовки футболістів були цілісними, а всі підрозділи працювали за єдиною методикою. Лише у такому разі можна чекати якихось суттєвих зрушень на краще.

Свою роботу я бачу в налагодженні якомога тіснішого зв’язку між усіма тими життєво важливими ланками, якими мені доручено керувати. Саме від рівня їх взаємодії і співпраці залежитиме кінцевий результат нашої роботи.

– Як ви можете оцінити трансферну роботу ФК „Карпати” у зимове міжсезоння. Охарактеризуйте, будь ласка, новобранців львівського клубу. Скажіть, за яким принципом та критерієм відбувався їх відбір?

– Хочу наперед сказати про те, що ми обрали курс на створення у Львові саме української команди. І не лише за назвою, але й за сутністю. В “Карпатах” мусить бути присутній дух патріотизму. Він повинен полягати у шанобливому ставленні кожного гравця до багатої історії клубу, до нашого чудового міста і відданих уболівальників, яких нема більше ніде. Саме на усвідомленні футболістами цих речей і повинен будуватися непереможний карпатівський дух.

Щодо трансферної політики у цьому міжсезонні, то ви не могли не зауважити, що ми запросили до команди чотирьох українців – Віктора Бровченка, Андрія Распопова, Євгена Назарова і Віталія Сахна. Також наші ряди поповнив гравець збірної Молдови Олександр Ґолбан. Стосовно останнього, то хочу наголосити, що Олександр дуже хотів грати саме у Львові, навіть попри те, що московське „Торпедо” запропонувало йому кращі умови. Крім того, мама Ґолбана – українка за національністю. В одній із розмов гравець виявив бажання залишитися у Львові на постійне місце проживання, і керівництво клубу прийняло рішення придбати для нього квартиру у нашому місті. Те ж можна сказати і про Євгена Назарова, який свого часу вже грав у „Карпатах” і ніколи не приховував бажання повернутися до нашої команди й оселитися у Львові.

А підсумовуючи трансферну роботу під час зимового міжсезоння, можу зазначити, що ми задоволені цими придбаннями, які маємо на даний момент. Але робота в даному напрямі, як відомо, ніколи не припиняється.

Повідомляє власний кореспондент -=ПРО ФУТБОЛа=- у Львові Віктор Мельський.

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: