Тарас Кабанов: “Дебют у національній збірній вийшов нормальним”

Тарас Кабанов зі словосполученням “збірна Україна” знайомий безпосередньо і давно. Проте за національну команду країни йому ще не доводилося виступати. Цей “недолік” нападник “Карпат” виправив минулого тижня.

– Важко однозначно оцінити свій дебют у національний збірній. Тобто чітко визначити: проявив себе добре чи погано? Можу лише сказати, що дебют був нормальним. За ті півгодини, що провів на полі, старався продемонструвати належну гру. Але, вважаю, краще мою гру можна оцінити комусь із боку.

– На збір вирушило три гравці “Карпат”, до Лівії поїхало двоє, а на поле вийшов лише ти…

– Сергій Мізін навіть не тренувався з нами у загальній групі. Він відразу повідомив лікарів, які у нього проблеми. Сергій ще на турецькому зборі “Карпат” пошкодив ікроножний м’яз. Щодо Юрія Беня, то, гадаю, він обов’язково вийшов би на поле, якби у цьому товариському матчі не існувало ліміту замін. Адже перед поєдинком Олег Блохін говорив, що дасть змогу проявити себе всім футболістам.

– Як оцінюєш результат гри з лівійцями?

– Звичайно, негативно. За ігровим рівнем наша збірна є сильнішою, тому ми мали перемагати господарів. Хоча слід враховувати, що у збірній України було багато нових гравців, а значить відчувалася незіграність.

– Дехто з футболістів ще однією причиною нічийного результату називав стан футбольного поля.

– Справді, якість газону була низькою. Щоправда, до самої гри господарі підготували його у менш-більш непогано. Адже ми напередодні проводили тренування, і поле було у ще гіршому стані. Потім його підстригли, вкатали, тобто під час матчу воно виглядало краще. Погодні умови були нормальними для проведення поєдинку. Можливо, ніякого дискомфорту не відчували через те, що національні збірні грали ввечері. Ось “молодіжки”, які зіграли матч у середині дня, мабуть, відчули на собі спеку.

– З тобою спілкувався наставник збірної?

– Ще у Кончі-Заспі нас, тобто мене і Юрія Беня, Олег Блохін викликав на розмову. Він сказав, що стежитиме за тим, як зможемо себе проявити. Після гри наставник індивідуально вже не розмовляв з футболістами. У роздягальні перед усією командою він зазначив, що йому прикро за допущену помилку, яка призвела до гола. Але до самовіддачі, сказав Блохін, претензій немає ні до кого.

– Чи сподіваєшся на подальші виклики до національної футбольної дружини?

– Звичайно. Як кажуть, поживемо – побачимо.

Повідомляє власний кореспондент -=ПРО ФУТБОЛа=- у Львові Віктор Мельський.

Источник: ПРО ФУТБОЛ

Новости партнеров

Комментарии: